Mısır'da Seri Cinsel Taciz Olayına En Üst İki Dini Kurum Tepki Gösterdi

Mısır'da bir üniversite öğrencisinin 50'yi aşkın kadına cinsel saldırı gerçekleştirmesinin açığa çıkması sosyal medya üzerinde büyük tepki çekti. Bunun üzerine Mısır’daki en üst iki dini kurum tacizi kınayan ve giyimin cinsel taciz gerekçesi olmadığını vurgulayan açıklamalar yaptı.

06.07.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-16:38) Mısır'da Seri Cinsel Taciz Olayına En Üst İki Dini Kurum Tepki Gösterdi

Ülkenin başkenti Kahire'de bulunan Ez Ezher Üniversitesi Camisi ve Müftülüğün açıklamalarında kıyafetin taciz ve tecavüz için gerekçe olamayacağı vurgulandı.

Dünyada kadınların cinsel tacize uğradığı ülkeler sıralamasında ilk sıralarda gelen Mısır’da son zamanlarda taciz ve tecavüz cezalarının artırılmasına karşın, bu suçlarda belirli oranda azalma yaşanmadı.

50'yi aşkın kadına cinsel saldırı, şantaj ve tehdit suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından ülkenin en çok konuşulan konularından biri haline gelen öğrenci, daha sonra İspanya’nın Barselona şehrinde bir üniversiteye kayıt oldu.

Söz konusu öğrencinin mesajlarından birinde 14 yaşında bir kız çocuğunu da taciz etmek üzere olduğu ifade edildi.

Bunun üzerine internette üniversite öğrencileri şahsın tutuklanması için başlattığı imza kampanyayı 35 binden fazla kişi imzaladı.

Sünni aleminin en yüksek otoritesi kabul edilen el Ezher'e bağlı dergi Savtül Ezher de bu hafta yayınladığı sayıyı kadınlara yönelik cinsel tacize karşı mücadeleyi artırmanın gerektiği konusuna ayırdı.

El Ezher "Bu suçlar söz konusu olduğunda sessiz kalmak veya başka tarafa bakmak, toplumun güvenliği için bir tehdit oluşturuyor ve erdemlerin ve kutsallığın ihlal edilmesini teşvik ediyor" sözleri kullanılarak şöyle denildi:

"Kadının kıyafeti her ne olursa olsun, bu onların mahremiyetlerine, özgürlüklerine ve haysiyetlerine saldırmak için bir bahane değildir."

Toplumu 'utanç' yüzünden sessiz kalmamaları yönünde uyarıda bulunan El Ezher, "Taciz karşısında sessiz kalmak kabul edilemez. Vazgeçmeyin ve saldırganları polise şikayet edin" sözlerini kullandı.

Müftülükten gelen açıklamada ise tacizin büyük günah olduğu ifade edilerek 'tacizin temelinde kadınların kıyafet tercihinin olduğu’ ifadesine tepki gösterildi.

“Kadınları kıyafetleri nedeniyle taciz etme yalnızca hasta ruhlu insanların geçici heveslerini eğlendirme adına ürettikleri bahanedir" ifadesi kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal