Mısır ve Fas'ta Coronavirüs Etkisini Artırıyor

Yeni tip coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısı Fas'ta 80'e, Mısır'da 85'e çıktı.

07.04.2020-08:41 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-09:08) Mısır ve Fas'ta Coronavirüs Etkisini Artırıyor

Fas Sağlık Bakanlığına bağlı Salgın Hastalıklar Müdürü Muhammed Elyubi’nin yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip coronavirüs dolayısıyla 11 hastanın daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki ölü sayısının 80'e yükseldiğini kaydetti. Elyubi, ülkede virüse yakalananların sayısının 1120'ye, salığına kavuşanların sayısının ise 81'e çıktığını ifade etti.

İçişleri, Sağlık, Ekonomi ve Finans ile Sanayi, Yatırım, Ticaret ve Dijital Ekonomi bakanlıklarının yaptığı ortak yazılı açıklamaya göre, yeni tip coronavirüs dolayısıyla sağlık alanında ilan edilen OHAL çerçevesinde dışarı çıkmalarına izin verilen kişiler artık Salı gününden itibaren yalnızca maskeyle dışarı çıkabilecek.

Bunu ihlal edenlerin ise 1 aydan 3 aya kadar hapis ve 300 ila 1300 dirhem (yaklaşık 33-140 dolar) para cezası ya da bu iki cezadan yalnızca birinin verileceği kaydedildi.

MISIR'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 85'E ÇIKTI

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülkede 7 kişinin daha yeni tip coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirdiğini ve bu neticede ölü sayısının 85’e çıktığını belirtti. Ülkede 149 kişide daha virüse rastlandığı, toplam vaka sayısının 1322’ye yükseldiği, sağlığına kavuşan kişi sayısının ise 259 olduğu ifade edildi.

Mısır yerel basınında verilen haberlere göre ise ülkenin kuzeyinde yer alan Beni Suveyf şehrindeki 5 bin nüfuslu Beni Affan Köyü, yeni tip coronavirüs tespit edilmesinin ardından karantina altına alındı.

İskenderiye Sağlık Müdürlüğü ise El-Amiriyye'deki Daru'ş Şifa Hastanesinde birinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını, hastanenin bu nedenle 14 gün karantina altında kalacağını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal