Mısır Ordusunun Muhatabı TSK mı Belediye Zabıtası mı?

Don atlet, çorap, kazak yanı sıra domates hıyar üretip işportada kamyonet kasasında satan Mısır Ordusu’nun muhatabının Türk Silahlı Kuvvetleri değil, Belediye zabıtası olduğu öğrenildi.

23.06.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:42) Mısır Ordusunun Muhatabı TSK mı Belediye Zabıtası mı?

Mısır, Kral Faruk’u deviren Cemal Abdunnasr önderliğindeki bir grup subay tarafından Irkçı- ırkçı BAAS’çılık, devletin resmî ideolojisi yapan ilk ülke olarak biliniyor. Dönemin iki süper gücünden biri olan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden silah ve maddi yardım alan Mısır, bu rüzgâr ile İsrail’le savaşa girişti. İsrail, Mısır kuvvetlerinin neredeyse tamamını imha etti ve sağ kalanları da esir aldı.

Bu yenilgiden sonra Mısır ordusu, tamamen halkına karşı konuşlanmış bir çıkar grubuna dönüştü. Tekstil üretiminden tarlada, serada domates biber yetiştiren diğer taraftan inşaat tuğlasından çamaşır makinasına varana kadar birçok sektörde tekelleşen Mısır ordusu, ülke içindeki en büyük güç oldu. Silah ve parayı elinde bulunduran ordu, yaklaşık 60 yıldır ülkeye demokrasinin girmesine engel oluyor.

Mısır tarihinde ilk kez halk oyu ile Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, yine bu tüccar silahlı güç tarafından devrilmiş ve cezaevinde ölüme terk edilmişti.

Askeri bir organizasyondan çok Amerikan filmlerindeki eli silahlı çiftlik sahiplerini andıran Mısır ordusu, ekonomide de özel sektörün kendisine rakip olarak büyümesine izin vermiyor Bu yüzden,

Afrika’nın en büyük ve en verimli arazilerine sahip olan Mısır, yine kara kıtanın en yoksul ülkeleri arasında bulunuyor.

Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden sonra Libya petrollerine göz diken Mısır, Türkiye’nin bu sömürgeci planı bozmasından sonra arayışlara giren Mısır diktatörü Sisi, umduğu yardımı bulamadı. İttifak kurduğu ülkelerin tümü toplu veya tek tek Türkiye ile karşılaşma cesaret yetenek ve askeri birikime sahip olmaması darbeci Sisi’yi çılgına çevirdi.

Öfkesinden akıl melekelerini yitirdiği gözlemlenen diktatör Sisi, direk Türkiye’yi askeri unsurları ile tehdit etti. Domates biber yetiştiren, don atlet ve çorap üreten, şehir pazarlarında kaçak tezgâh açan Mısır ordusunun NATO’nun en büyük ikinci ve en vurucu gücü olan Türk ordusu ile kapışmayı nasıl göze aldığı merak konusu oldu.

Sisi’nin bu tehdidinden sonra bölge uzmanlarının büyük çoğunluğu Mısır ordusunun savaşma bir yana iç güvenliği sağlamayı bile beceremeyeceği konusunda görüş birliğine vardılar.
Silah gücünü kullanarak ürettiği domates, salatalık ve biberleri pazarlarda kaçak tezgahlarda satarak işportacılık yapan silahlı bir grubun, tamamen bir savaş makinası olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin muhatabı olmayacağı, en fazla bu savaş makinasının ülkesindeki Belediye Zabıtası ile muhatap olabileceğini belirttiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal