Mısır Kuzey Kore'nin Gemisini Vurdu!

Mısır, Kuzey Kore'den gelen bir gemiyi Süveyş Kanalı'na girmeden önce durdurduğunu ve içindeki tanksavar mermi yükünü imha ettiğini açıkladı.

03.10.2017-08:56 - (Son Güncelleme: 03.10.2017-09:16)

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Washington Post gazetesinin haberine göre "Amerki Birleşik Devletleri'nin, Mısır'ı ağustos ayında Süveyş Kanalı civarlarında esrarengiz bir geminin olduğu yönünde uyarılar yaptı ve geminin rotasının Mısır olduğu" haberiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ebu Zeyd, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Kuzey Kore ile ilgili alınan kararların uygulanmasında Mısır'ın iş birliğinden övgüyle bahsetti.

Bahsi geçen konu haberde "Mısır, BM'nin Kuzey Kore ile ilgili aldığı kararlara uymuyor" intibası uyandırılmaya çalışıldığını savunan Ebu Zeyd, şunları kaydetti:

"Mısır yönetimi, Kuzey Kore'den geldiği ve içinde tanksavar mermilerin olduğu bilgisini almasından hemen sonra Kamboçya bayraklı bir gemiyi durdurdu. BMGK'nın Kuzey Kore'ye tüm yaptırımların takibi için oluşturduğu 1718 Yaptırımlar Komitesinden bir ekibin de bulunduğu sırada gemideki yüklere el konuldu ve imha edildi."

Washington Post'taki "tanksavar mermisi yüklü geminin rotasının Mısır olduğu" iddiasına da değinen Ebu Zeyd, Yaptırımlar Komitesinin raporunda uzaktan veya yakından böyle bir bilginin yer almadığını aktardı.

Bu hamleye Kuzey Kore yönetiminin nasıl bir tepki vereceği merak konusu...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal