Mısır Gazze Ateşkesi için Mekik Diplomasisi Düzenliyor

Mısır istihbarat teşkilatından bir heyet, Salı günü Gazze Şeridi'ne, Hamas liderleri ile Filistin arası uzlaşma ve İsrail'le ateşkes konusunda görüşmelere devam etmek için toplandı.

30.10.2018-14:29 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-14:26) Mısır Gazze Ateşkesi için Mekik Diplomasisi Düzenliyor

Mısır istihbarat teşkilatından bir heyet, Salı günü Gazze Şeridi'ne, Hamas liderleri ile Filistin arası uzlaşma ve İsrail'le ateşkes konusunda görüşmelere devam etmek için toplandı. Filistinli bir güvenlik kaynağı, medyaya konuşma konusundaki kısıtlamalardan ötürü isimsiz kalmak koşuluyla, verdiği demeçte Erez geçişi yoluyla Gazze'ye geçti. Mısır delegasyonu, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve İsrail arasında haftalar boyunca bir mekik diplomasisi düzenliyor. Bu toplantıda Hamas, rakip grup Fetih ve İsrail hükümeti yetkilileriyle görüşüyorlar.  Görüşmeler, Hamas ile İsrail arasında bir ateşkes anlaşması ve Filistinli rakipler arasındaki uzlaşmayı sağlama amaçlı görüşleri kapsıyor.

Salı günü yapılan ziyaret, Mısır delegasyonu tarafından Gazze'ye iki hafta içinde yapılan dördüncü ziyaret oldu. Ziyaret, Filistinli İslami Cihad grubu ve İsrail ordusu arasındaki kısa bir kavgadan birkaç gün sonra düzenlendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal