Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den Katar'la Uzlaşı Çabalarına Yönelik Açıklama

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Katar’a ambargo uygulayan ülkelerin tutumlarında bir değişikliğin söz konusu olmadığını aktardı.

18.12.2019-14:55 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-14:47) Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den Katar'la Uzlaşı Çabalarına Yönelik Açıklama

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Katar’a ambargo uygulayan ülkelerin tutumlarında bir değişikliğin söz konusu olmadığını aktardı.
Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde organize edilen Gençlik Konferansı’ndan sonra basına yönelik bir toplantı gerçekleştiren Sisi, bir soru üzerine Katar krizini ayrıntılarıyka anlattı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile Mısır'ın krizin başında, Katar hükümetinden açık istekleri olduğunu bildiren Sisi, "13 maddeden oluşan taleplerimizi kamuoyuna duyurmuştuk. Katarla uzlaşı girişimleri var ancak bu konuda değişen bir durum yok. Çabaların başarıya ulaşmasını ve diğer ülkelerin iç işlerine karışılmayacağı gerçek bir ilişki başlatılmasını umuyoruz. "diye konuştu.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Katar ile sağlıklı ve gerçek bir birliktelik için önce karşılıklı güvenin inşa edilmesi konusunu değerlendirdiklerini ve görüşmelerin başarılı olmasını dilediklerini vurguladı.
NE OLMUŞTU?
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani 16 Aralık Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile prensipte anlaştıklarını ve kapılarının iletişim için açık olduğunu dile getirmişti.
Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize sebep olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal