Mısır Cezaevlerindeki Kadın Tutuklular Açlık Grevinde!

Mısır'da, açlık grevine başlayan 10 kadın tutuklu, "yasaklı bir örgüte üye olmak (İhvan) ve yalan haber yaymak" ile suçlanıyor.

16.12.2019-16:20 - (Son Güncelleme: 16.12.2019-16:13) Mısır Cezaevlerindeki Kadın Tutuklular Açlık Grevinde!

Mısır'da yıllardır cezaevinde tutulan kadın siyasi tutuklular "serbest bırakılmaları talebiyle" açlık grevine başladı.
İçlerinde Mısırlı kadın muhalif Esma Şükr ve insan hakları savunucusu Selma Eşref'in de olduğu bir grup kadın aktivist, Facebook üzerinden ortak bir yazılı açıklama gerçekleşirdi.
Söz konusu açıklamada, "Başkent Kahire'nin batısında yer alan Kanatır Kadın Cezaevi'nde tutulan 10 kadın tutuklu, en doğal insani haklarından mahrum bırakılmakta ve çocuklarını dahi görmelerine izin verilmemektedir." ifadeleri kullanıldı.
"Uydurma sebepler ve siyasi intikam" gibi Anayasa ve yasalarda bulunmayan sebeplerle cezaevinde tutulan 10 kadının önceki cumartesi gününden itibaren açlık grevine başladıkları açıklandı.
Açlık grevine başlayan bahsi geçenkadınların adlarını da belirten kadın aktivistler, Mısır ve dünya kamuoyuna "Mısırlı kadın tutuklulara destek" çağrısını yaptı.
Eyleme başlayan 10 kadın, "yasaklı bir örgütü üye olmak (İhvan) ve yalan haber yaymak" gibi siyasi nedenlerle gözaltına alınmıştı. Bazıları gözaltı sürelerinin üstünden aylar ve hatta yıllar geçmesine rağmen hala mahkemeye dahi çıkarılmadı.
Mısırlı yetkililerden de konu ile ilgili herhangi bir açıklama gerçekleşmedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal