Mısır, BM'yi Mursi'nin Ölümünü Siyasallaştırmakla Suçladı

Mısır Dışişleri Bakanlığı,"BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville'nin Muhammed Mursi'nin ölümü hakkındaki açıklamalarını en sert şekilde kınıyoruz." ifadesinde bulundu

19.06.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-13:32)

Mısır, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından yapılan "Muhammed Mursi'nin ani ölümü araştırılsın" açıklamasını "Mursi'nin ölümünün siyasallaştırıldığını" önesürerek eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamasında, "BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville'nin Muhammed Mursi'nin ölümüne ilişkin açıklamalarını en sert şekilde kınıyoruz. Bu açıklamalar, doğal bir ölümü kasıtlı olarak siyasallaştırma girişimidir." ifadeleri aktarıldı.

Mursi için "eski Cumhurbaşkanı" sıfatının kullanılmadığı açıklamada, "objektiflikten uzak ve şeffaflığa aykırı olduğu, çeşitli ihlaller ve sapmalar barındırdığı" iddia edilen OHCHR Sözcüsü'nün ifadelerinin ülkede en üst düzeyde görüşüleceği aktarıldı.

BM'DEN ACİL SORUŞTURMA ÇAĞRISI  

OHCHR Sözcüsü Colville, dün bir açıklama yaparak, Mursi'nin ani ölümünün nedeninin ortaya çıkarılması amacıyla bağımsız bir kuruluş tarafından hızlı, tarafsız, eksiksiz ve şeffaf bir soruşturma açılması çağrısı yapmıştı.

Mursi'nin hapishanede kaldığı 6 sene boyunca, sağlık hizmetlerinden faydalanma, avukatı ve ailesiyle görüşme gibi konularda daha önce de çeşitli endişelerin dile getirildiğini anımsatan Colville, "O (Mursi) ayrıca, uzun süreli yalnız hücre hapsinde tutulmuşa benziyor. Dolayısıyla soruşturma, gözaltı koşullarının ölümü üzerinde etkisi olup olmadığının incelenmesi için yetkililerin Mursi'ye yaptığı muamelenin tüm yönlerini de kapsamalıdır." sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal