Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar S-400 İle İlgili Tarih Verdi

ABD'nin Türkiye'ye tehditkar konuşmalarından sonra açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, 'S-400'ler Ekim'den itibaren kurulmaya başlanacak.' şeklinde konuştu.

09.03.2019-10:45 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-10:35)  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar S-400 İle İlgili Tarih Verdi

ABD'nin, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi nedeni ile Türkiye'ye i tehdit eder hamleleri devam ediyor. En son Pentagon Sözcüsü Charlie Summers, Türkiye'ye tehditkar açıklamalarda bulunarak, 'F-35'lerin teslimatı ve Patriot satışı tehlikeye girer' ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN AKAR TARİH VERDİ

Bu tehditkar açıklamaların ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'S-400'ler Ekim'den itibaren kurulmaya başlanacak.' diyerek Türkihye'nin karalı olduğunu gösterdi.

ABD'nin tepkisini çeken S-400'ler hakkında açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"S-400 ALMAMIZ ZORUNLULUK"

'S-400'ler Ekim'den itibaren kurulmaya başlanacak. Nerelerde olacağı konusunda Hava Kuvvetleri çalışmaları sürdürüyor. Bizim S-400 almamız bir tercih olmanın ötesinde zorunluluk. 82 milyon vatandaşımızı korumak ve kollamak zorundayız"

ABD İLE ORTA YOL BULMA ÇABASI

Diğer yandan Akar, Washington ile orta yol bulma yönünde çabalarını sürdüreceklerine de değindi, şu ifadeleri kullandı: "F-35 ile S-400'ün etkileşemeyeceği bir ortamı beraber gelin bulalım, sağlayalım. Bunu bu şekilde götürelim' diyoruz.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal