Mike Pence Ve Kamala Harris Tartışmasından Öne Çıkanlar

Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Adayı Kamala Harris ve halen bu görevi sürdüren Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı Adayı Mike Pence'in canlı televizyon tartışması Harris'in lehinde sonuçlandı.

08.10.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-15:30) Mike Pence Ve Kamala Harris Tartışmasından Öne Çıkanlar

Her iki adayın da 90 dakika boyunca hem güçlü oldukları hem de tökezledikleri zamanlar oldu. Fakat hafızalarda kalacak olan çok belirgin argümanlar veya önemli notlar çıkmadı.

Münazaranın çok belirleyici bir sonuca ulaşamaması anketlerde önde çıkan Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden için avantaj, Donald Trump için dezavantaj diyebiliriz. 

Geçen hafta gerçekleştirilen başkanlık münazarasından akıllarda kalan adayların tavırları ve üslupları olmuştu. ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump sürekli olarak söz kesti, Biden öfke ataklarında Çeneni kapatacak mısın? dedi.

Her iki başkan adayının da organik cam korumalarıyla mesafeyle münazaraya başlarken akıllarında şüphesiz geçen haftaki tartışma vardı.

Pence'in kendine özgü sakin ve metodolojik tarzı, Trump'ın önceki saldırgan tavrına tezattı. Arada söz kestiği oldu ama Kamala Harris hazırlıklıydı.

Sayın Başkan Yardımcısı, ben konuşuyorum dedi. Sözümü bitirmeme izin verirseniz sohbet edebiliriz. diyerek Harris üstünlüğünü belli etti.

Tartışmanın enerjisi göz önünde bulundurulduğunda, beyaz bir erkeğin, ilk siyah başkan yardımcısı kadın adayının sözünü kesmesi, genelde kaba olmaktan kaçınan Pence için sorunlu anlar oluşturdu.

Format ve adayların birbirlerini saldırgan bir şekilde köşeye sıkıştırma konusunda isteksiz olmaları nedeniyle münazara, ortada geçti diyebiliriz.

KOVİD-19

Tartışmanun açılış konusu herkesin beklediği gibi koronavirüs salgını oldu. Ve yine hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde Harris zamanının büyük bölümünü bu konudaki saldırılara ayırdı. Diğer yandan Pence ise daha ziyade savunmaya odaklandı.

Harris'in en keskin cümlesi istatistikleri sıralamak oldu. 210 bin Amerikalı öldü" diyen Harris, Trump yönetimini beceriksizlik ve acemilik ile suçladı.

Pence'in yanıtı hazırdı. Biden-Harris planının, Trump yönetiminin üzerinde çalışmakta olduğu planın kopyası olduğunu söyledi ve aşı çalışmalarındaki hızlı ilerlemeyi övdü. Pence, yönetimine yönelik eleştirilerin de ABD sağlık çalışanları ile ilk müdahalede bulunan sağlıkçılara bir saldırı olduğunu söyledi. 

Kamala Harris burada atağa geçip Beyaz Saray'a ve Trump koronavirüs yakalanmasından dolayı etki edebilirdi ama yapmadı.

İKLİM SORUNU

 Pence için çevre konusu, koronavirüs salgını konusundaki saldırıyı püskürtme fırsatı olarak değerlendirmesi iyi bir durum değildi.

Biden, Demokratik Parti ön seçimlerinden bu yana iklim değişikliği planlarını yaygınlaştırdı. Harris, karbon emisyonunu azaltılması için zorlu hedefler belirleyen Yeşil Yeni Anlaşma 'Green New Deal' iklim önerisinin ilk destekçilerindendi.

Fakat adaylar  iklim değişikliğinin dünya için var oluşsal bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Fakat Harris de Biden da, kilit eyaletlerdeki seçmenleri uzaklaştırmamak için hükümetin iklim değişikliğine karşı atması gereken adımları çok güçlü bir şekilde savunamadı.
 
IRKÇILIK
 
Tartışmanın en net olan atışması ve konusu ırk ve kolluk kuvvetlerine geldiğinde yaşandı. Trump'ın geçen hafta yaptığı gibi Pence de ayrımcılık ve kolluk kuvvetlerinin ABD'nin bazı eyaletlerinde protestoculara karşı aşırı güç kullandığı tartışmalarından hızla kaçınmaya çalıştı. Pence, adalet sistemine güvendiğini söyledi ve ülkede sistematik ırkçılık olduğunu söylemenin kolluk kuvvetlerindeki kadın ve erkeklere hareket olduğunu açıkladı.
 
Trump'ın beyaz ırkçıları açıkça kınamamasını eleştiren Harris, Başkan olarak böyle bir kişiye sahibiz dedi. Ama asıl münazaradan çok konuşulacak başka bir konu ise Mike Pence'in kafasında ki sinek oldu.Her iki aday da birlikte yarışa girdikleri adayları savunmak için ellerinden geleni yaptılar.

Pence'in gözü, birçok başkan yardımcısı gibi, başkanlık koltuğunda. Harris, geçen sene bu zamanlar Demokrat Parti'den başkan aday adaylığı için yarışıyordu. Fırsatı bulduğunda kendisinden, geçmişinden bahsetti ve kendisini daha geniş bir ABD kitlesine tanıtmaya çalıştı.

Dört yıl önce Demokrat Tim Kaine, Pence karşısında çok iyi bir performans sergileyememişti, ulusal çaptaki saygınlığı da bir daha toparlayamamış görünüyor. Harris gayet iyiydi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal