Mike Pence ve Kamala Harris Düellosu

ABD Başkan yardımcısı adayı Mike Pence ve Kamala Harris’in canlı yayındaki ilk karşılaşmasını tüm kamuoyunun daha yakın mercek altına almasına neden oldu. Bakalım bu akşam pandora'nın kutusundan neler çıkacak.

07.10.2020-12:46 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-12:47) Mike Pence ve Kamala Harris Düellosu

Haber365 Özel Haber / Hasan Birgül

 ABD Başkan yardımcılığı için iki aday karşı karşıya geliyor. Tartışma her seçim döneminde bir kez yapılıyor. Bu tartışma, üç kez yapılan başkan adaylarının oturumlarına göre daha az ilgi görsede bu sefer durum farklı Harris için ABD ciddi bir destek var. Biden bile gölgesinde kaldı deniyor.

TARTIŞMA BAŞLIKLARI

Tartışmanın program moderatörlüğünü USA Today gazetesinin Washington Büro Şefi Susan Page yapacak. Tartışma  formatı 10’ar dakikalık 9 bölüm şeklinde olacak. Adaylara kendisine yöneltilen sorulara cevap vermek için iki dakika süre tanınacak. Tartışmanın odağında Koronavirüs damga vuracağa benziyor.

Koronavirüs'ün konu başlığı olması Başkan Donald Trump'ın umursamaz tavırları sonrası hastalığa yakalanması Kamala Harris'in elini güçlendiriyor. Fakat  Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Corona Virüsüyle Mücadele Görev Gücü’nün başındaki isim olması konunun ana başlığını oluşturuyor. 

Tartışmayı çekici kılan birçok neden var. ABD'li seçmenler ilk kez siyah ve kadın başkan yardımcısı adayının canlı yayında Cumhuriyetçi ve beyaz erkek rakibi karşısındaki performansını izleyecek.

Bugüne kadar başkan yardımcısı adayları arasındaki tartışma programları çok önemsenmesede  kadın adayların olduğu oturumlar seyircinin ilgisini çekebilir. 

1984’te George H. Bush’un karşısına çıkan Demokrat aday Geraldine Ferraro. Bush ve Ferraro’nun katıldığı canlı tartışma ABD tarihinde bugüne kadar en çok izlenen başkan yardımcıları adayları oturumu olmuştu. 

2008’de karşı karşıya gelen Joe Biden’la Sarah Palin’in oturumu oldu. Fakat Pence-Harris oturumunun da yeni bir izlenme rekoruna imza atmasına kesin gözüyle bakabiliriz.

Amerika’da başkandan sonra gelen en önemli koltuğa aday iki isim ilk kez canlı yayında karşı karşıya geliyor. Utah eyaletindeki Salt Lake City kentinde Utah Üniversitesi kampusunda yapılacak tartışma yerel saatle 21.00’de başlayacak, 22.30’da sona erecek.

MİKE PENCE VE KAMALA HARRİS'İN KOZLARI NE OLACAK?

Virginia Üniversitesi’nden Mary Kate Cary’ in açıklamasına göre Senato Adalet Komisyonu’ndaki oturumlarda sorduğu tuzak sorularla zorlayıcı ve sorgulayıcı tavrıyla tanınan Kamala Harris’in güçlü ve bilgili bir tartışmacı performansı sergilemesi net olarak biliniyor.

Fakat aynı uzmana göre dört yıl önce Demokrat rakibi Tim Kaine karşısında etkili bir performans ortaya koyan Pence’in Harris’in olası sert tavrını soğukkanlı biçimde bertaraf etmesi de mümkün gözüküyor. Oranlar eşit fakat Harris biraz daha fazla öne çıkıyor.

Siyaset uzmanlarına göre iki adayın ortaya koyacağı performans 4 yıl sonra potansiyel başkan adaylığı için prova niteliğinde de olması çok önemli olacağa benziyor. Ekonomi, Küresel Salgın, Sokak Eylemleri tartışmanın en etkili kısımları olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal