Miçotakis: Türkiye ile Yaşamak Zorundayız

Yunanistan Başbakanı, Türkiye'nin, Fransa ve Almanya ile yapacağı sınırlarındaki göçmenlerin durumumun masaya yatırılacağı zirveden çıkacak sonucu bekliyor.

17.03.2020-09:57 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-09:54) Miçotakis: Türkiye ile Yaşamak Zorundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telekonferans şeklinde bir zirve yapacak.

Yapılacak zirvede, Avrupa'ya geçmek için Yunanistan sınırında bekleyişi sürdüren on binlerce düzensiz göçmenin durumu ele alınacak.

ATİNA'NIN GÖZÜ ZİRVEDE

The Guardian'a konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, zirvenin, söz konusu durumu düzeltmek için bir imkan vereceğini kaydetti.

Yunanistan, sığınmacılara biber gazı, plastik ve gerçek mermilerle ülkelerine girmelerini engellemeye çalışırken, Türkiye ise yaralananlara yardımcı olmaya çalışıyor.

Miçotakis, "Şimdi durumu düzeltme ve bir daha bunun yaşanmadığından emin olma zamanı." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE YAŞAMAK ZORUNDAYIZ"

Yunanistan Başbakanı aynı zamanda, "Türkiye ile yaşamak zorundayız. Farklılıklarımız olacak, onları çözmenin yolunu bulmalıyız." şeklinde konuştu.

SIĞINMACILARA SERT MÜDAHALE KONUSU

Diğer yandan Miçotakis, ülkesinin güvenlik güçlerinin, göçmenlere yönelik sert tutumunu savunmaya yönelik ifadeler kullandı.

Bir taraftan hiçbir güç kullanımını hoşgörüyle karşılamadığını kaydeden Miçotakis, öte yandan sert müdahalelerle insanları ülke topraklarına girmekten "caydırmaya" çalıştıklarını savundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal