Miçotakis, Netanyahu ile İsrail'de Görüştü

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Netenyahu’ya, Türkiye'nin Libya'daki varlığından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

16.06.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-16:58) Miçotakis, Netanyahu ile İsrail'de Görüştü

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Netenyahu’ya, Türkiye'nin Libya'daki varlığından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, resmi bir şekilde İsrail'e 2 günlük ziyarette bulundu ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşme gerçekleştirdi.

İkili görüşmede Türkiye'nin Libya'daki varlığını ele aldı.

Yunan Başbakan, Türkiye ile uluslararası meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imza atılan Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat'ın yasa dışı olduğunu öne sürdü.

"ANKARA, AGRESİF DAVRANIYOR"

Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de yürütülen enerji projelerinde ortak hareket ettiğini dile getiren Miçotakis, Türkiye'nin bölgedeki meşru varlığını göz ardı ederek Türk hükümetinin "agresif davranışlar" gösterdiğini öne sürdü.

TÜRKİYE'NİN LİBYA'DAKİ VARLIĞINDAN RAHATSIZ OLDU

Ege Denizi'nde Yunan unsurlarının provakatif davranışlarını de dikkate almayan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Deniz, hava ve kara sınırlarında Türkiye'nin tahrik edici hareketler sergilediğini" iddia etti.

Türkiye'nin Libya'daki faaliyetlerinden rahatsızlık duyan Miçotakis, Türk hükümetinin Ulusal Mutabalat Hükümeti ile ilişkisinin bölgede ‘istikrarsızlaştırıcı etki’  yarattığını öne sürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal