Miçotakis: Her Zaman Diyaloğa Hazırız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 'Biz her zaman diyaloğa hazırız ve bu çerçevede Türkiye'nin gerginliğin giderilmesi yönündeki ilk adımını olumlu karşılıyoruz' açıklamasında bulundu.

06.10.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-17:02) Miçotakis: Her Zaman Diyaloğa Hazırız

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Maksimu Sarayı'nda görüştü. Müzakerelerinin akabinden ortak basına açıklamada bulunan ikili, Türkiye ve Yunanistan münasebetleri ile Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamalar yaptı.

Doğu Akdeniz'in bütün NATO mensuplarını alakadar ettiklerinin altını çizen Yunan Başbakan, Türkiye'nin bu bölgede 'tahriklerde bulunduğunu' öne sürdü.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'ın anlaşmazlıkların barışçıl bir tutumla çare üretilmesini istediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

'Biz her zaman diyaloğa hazırız ve bu çerçevede Türkiye'nin gerginliğin giderilmesi yönündeki ilk adımını olumlu karşılıyoruz.'

İstikşafi müzakereler için takvim oluşturulmasını istediklerini belirten Yunan Başbakan, bu müzakerelerde 'sadece Ege ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunun gündemlerinde olduğunu' öne sürdü.

Stoltenberg de Brüksel'de 2 taraf arasında NATO çatısı altındaki ayrıştırma yöntemleriyle alakalı yapılan teknik toplantıların 'verimli geçtiği' açıklamasını yaparak, tarafların kesinti olmadan iletişimini temin etmek için verilen 'kırmızı hat' sisteminin, tansiyonun düşürülmesine katkı sunacağını söyledi.

İki müttefike konu olan gayretleri için teşekkürlerini ileten Stoltenberg, 'Bu mekanizma, diplomatik çabalar için bir alan açabilir' şeklinde konuştu.

Stoltenberg, müzakerede Rusya'nın Akdeniz'deki faaliyetlerine de değindiklerini belirterek bu meselesini, müttefiklerinin güvenliğini yakından alakadar ettiğine dikkat çekti.

Diğer taraftan Yunanistan Komünist Partisinin (KKE) çağrısı ile bir araya gelen hemen hemen 500 eylemci, NATO Genel Sekreteri'nin ziyaretine tepki göstermek için parlamento binasının olduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

'Eli kanlı NATO ara bulucu olamaz', 'Katil Amerika', 'katiller defolun' ifadeleriyle sloganların atıldığı eylem olay çıkmadan sonlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal