Yunanistan'ın Unuttuğu Tarihi

Yunanistan'ın Unuttuğu Tarihi; 2. Dünya Savaşı Hitler Almanyası, Yunanistan'ı işgal ediyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Hitler Almanya'sı ve Mussolini İtalya'sı Yunanistan'a doğru ilerlemeye başladı ve Avrupalılar bu zulümden Ortadoğu'ya sığındılar.

14.09.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-16:59) Yunanistan'ın Unuttuğu Tarihi

İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler ve İtalyan'lar ittifak halinde Yunanistan sınırına geldiler. İç kesimlerden ve Yunan adalarından binlerce insan kaçmaya başladı. Türkiye, Suriye, Filistin ve Mısır'a sığındılar. Yunanlılar misafir edildiler. Kamp kurmalarına izin verildi ve ihtiyaçları karşılandı. Yunanistan'da açlık çeken insanlara tırlarla yardım malzemesi gönderildi. Önce kaçak yollarla Türkiye'ye geçtiler ardından Halep'teki El Nayrab'a gitmek üzere yola koyuldular.

Suriye'deki kamplarda yaşayan Yunan mülteciler ardından kamplara yerleştiriliyorlardı. Filistin'de Yunanlı'ların bulunduğu Nuseyrat Mülteci kampı bulunuyordu. İstedikleri zaman kamp alanın dışına çıkıyor. Normal sosyal yaşamlarına devam ediyorlardı. Yunanistan bu süreçte ciddi göç vermiş ve iç karışıklıklarla başbaşa kalmıştı. Tanıdık bir isim o dönemde Türkiye'ye göç etmişti. Konstantinos Miçotakis, Kiriakos Miçotakis'in babası,yani küçük Miçotakis bugün kü Başbakanlığı'nı Türkiye Devletine borçlu diyebiliriz. Albaylar cuntası iktidara geldiğin de küçük Miçotakis daha 6 aylıktı.Konstantinos Miçotakis 1990 ve 1993 yıllarında Başbakan'dı.Ve hatıralarında Türkiye'de kaldığı zamanı çok iyi hatırlar ve anlatmıştır.

Yunan güvenlik güçleri ise şimdi göçmenlere yaptığı eziyetleri görüyoruz.En son Midilli Adasında ki,yangın veya kundaklama sonucu Moria kül yığınına dönüştü. Göçmenlere her fırsatta zor zamanlar yaşatan Yunanistan Hükümeti geçmişini unutmuş durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal