MHP Lideri Bahçeli İslam Konferansını Sert Sözlerle Eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Salı günü geçen hafta düzenlenen Almanya İslam Konferansı (DIK)'nin "bir skandal" olduğunu söyledi.

04.12.2018-14:16 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-14:13) MHP Lideri Bahçeli İslam Konferansını Sert Sözlerle Eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Salı günü geçen hafta düzenlenen Almanya İslam Konferansı (DIK)'nin "bir skandal" olduğunu söyledi. Partisinin meclis grubunu ele alan Devlet Bahçeli, konferansın Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından "İslam'ın Almanya'ya ait olmadığı’’ yorumunu sertçe eleştirdi.

Bahçeli, "Almanya'da ve Almanya'da İslam'ın sloganı ile toplanan konferans bir skandaldır, bu bizim inancımıza dikkatsizlik ve hakarettir." dedi. Bahçeli, aynı zamanda, konferansta sunulan yiyeceklerin seçimini, yani domuz etinden yapılan sosisleri de eleştirdi. Bahçeli, "Almanya için İslam’ın anlamı nedir? Domuz etinin İslam ile ilgili bir konferansta ne işi var? " diyerek İslam’ın herhangi bir ülkeye ait olmadığını da sözlerine ekledi.

Alman hükümetine göre, Almanya'da yaklaşık 4,5 milyon Müslüman yaşıyor ve bu rakam toplam nüfusun yaklaşık yüzde 5,5'ini oluşturuyor. 4. Almanya İslam Konferansı, 28 Kasım'da başkent Berlin'de yapıldı. 2006 yılında, Alman İslam Konferansı, Alman hükümeti ve Almanya'daki Müslümanların temsilcileri arasındaki ilk kurumsal diyaloğu başlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal