Mevlüt Çavuşoğlu ve Berat Albayrak Katarlı Bakanlarla Buluştu

Yapılan görüşmeler sırasında ikili ve bölgesel işbirliği ele alındı.

15.12.2018-14:54 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-14:47) Mevlüt Çavuşoğlu ve Berat Albayrak Katarlı Bakanlarla Buluştu

Yapılan görüşmeler sırasında ikili ve bölgesel işbirliği ele alındı. Cumartesi günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumartesi günü başlayan 18. Doha Forumu'nun oturum aralarında Katar devlet yetkilileri ile bir araya geldi.
İki Türk bakan Katarlı yetkililerde beraber yapılan görüşmede iki ülke arasındaki bölgesel ve ikili işbirliğini tartıştılar.

Çavuşoğlu, daha önce Kırım Tatar lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve BM'nin Suriye Özelkurmay Başkanlığı ile Kırım Tatarlarının durumunu ve Suriye'deki son gelişmeleri tartışmak üzere ayrı bir toplantı düzenlemişti. Doha'da kaldığı süre boyunca Çavuşoğlu'nun Katarlı meslektaşı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani ile ikili bir görüşme yapması bekleniyor.

18. Doha Forumu’nın uluslararası toplumun karşılaştığı çeşitli sorunları ve zorlukları ele alması bekleniyor. Siyasi kaygıların yanı sıra, forum gündemi, ekonomi, ticaret, medya, insan hakları, su ve gıda güvenliği, enerji ve Orta Doğu'nun geleceği ile ilgili konuları da masaya yatıracak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal