Merkel’in İsrail’in Solunum Cihazı İsteğini Kabul Etmediği İddia Edildi

İsrail'lin, coronavirüs salgını sebebiyle Almanya’dan solunum cihazı istediği fakat Başbakan Merkel'in bu isteği kabul etmediği öne sürüldü.

28.03.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-16:51) Merkel’in İsrail’in Solunum Cihazı İsteğini Kabul Etmediği İddia Edildi

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinin okurlarıyla paylaştığı haberde, Netanyahu'nun kısa bir zaman önce Merkel ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, coronavirüs ile mücadele çerçevesinde solunum cihazı yardımı istediği ifade edildi.

Merkel’in bu isteği kabul etmediği bildirilen haberde, başka detay paylaşılmadı.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nin yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu’nun salı günü Almanya Şansölyesi ile telefonda görüşme gerçekleştirdiği bildirilmiş, bu görüşme konusunda başka detay söylenmemişti.

İsrail’in Kamu Yayın Kuruluşu KAN’nin 25 Mart'ta servis ettiği haberde, Dış İstihbarat Servisi MOSSAD’ın Başkanı Yossi Cohen ile Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat'ın yurt dışından gerekli tıbbi ekipmanı satın almak için müşterek bir ekip kurduğu ifade edilmişti.

İsrail Sağlık Bakanlığının açıklamalarına göre, ülkede coronavirüse rastlanan kişi sayısı 3 bin 460’a yükselirken, 12 kişi de yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal