Merkel'den Türkiye'ye Övgü Suudilere Uyarı!

Almanya hükümeti, KAşıkçı olayında Türkiye’nin çalışmalarından övgüyle bahsederken, Suudi Arabistan’dan şeffaf bir soruşturma yürütmesini ve tüm sorumlulara gereğinin yapılmasını istedi.

02.11.2018-10:35 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-10:27) Merkel'den Türkiye'ye Övgü Suudilere Uyarı!

Alman hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin günyüzüne çıkarılması için Türkiye'nin uğraş ve çabaları övülürken, Suudi Arabistan'dan da sorumluların cezalandırılması talep edildi.

Açıklamada, 'Türk makamlarının çabaları, olayın soruşturulmasında çok etkili bir rol oynadı. Almanya hükümeti, bu olayın detaylı olarak aydınlatılması için tüm çabalarra destek veriyor.' denildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan Kralı ile telefonla görüştüğü ve beklentilerini ilettiği ifade edilirken açıklamada, Riyad’dan hızlı, şeffaf ve güvenilir bir soruşturma gerçekleştirmesini, tüm sorumluların ycezalandırılmasını bekledikleri belirtildi.

Açıklamada, 'Suudi Arabistan’a bu çağrımız geçerliliğini koruyor. Suudi Arabistan tarafından sözler verildi, bundan sonra bu sözler kağsamında değerlendirilmesi lazım. değerlendirmesi yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal