Merkel'den Skandal Avrupa Birliği Açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, coronavirüs nedeniyle Avrupa’nın tarihin en zor durumunda olduğunu ifade ederek, bunu ekonomik verilerde gördüklerini belirtti.

02.07.2020-21:33 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-22:04) Merkel'den Skandal Avrupa Birliği Açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, video konferans yöntemi ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yapmış olduğu görüşmenin ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında konuşma yaptı.

Merkel, coronavirüsün hala kaybolmadığını ancak bu virüs ile daha iyi bir şekilde yaşamanın öğrenildiğini ifade etti.

"AVRUPA TARİHİNİN EN ZOR DURUMU"

Almanya Şansölyesi Merkel, "Avrupa'nın tarihinin en zor durumunda olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullanarak, bunu ekonomik verilerden gördüklerini belirtti.

Merkel, Almanya’nın üstlendiği AB Konseyi Dönem Başkanlığı’nda coronavirüs krizinin üstesinden gelinmesinin gündeme alındığını ifade etti.

Gündemde ayrıca gelecekle ilgili iklimin korunması ve dijitalleşme konularının da yer aldığını anlatan Merkel, bu konularda AB Komisyonu’ndan öneriler beklediklerini kaydetti.

"AB'NİN ORTAK ÇIKARLARINA ODAKLANMALIYIZ"

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Almanya’nın AB Konseyi Dönem Başkanlığını çok önemli bir zamanda devraldığına dikkati çekerek “Bu 6 ay AB’nin geleceğini belirleyecek. Bu süreçte, kurtarma paketi ile AB’nin gelecek 7 yıllık bütçesi konusunda bir anlaşma sağlanmaya çalışılacak.” sözlerine yer verdi.

Coronavirüsün ekonomik sonuçlarıyla mücadeleye yönelik hazırlanan kurtarma paketi ile gelecekteki bütçenin Avrupa Parlamentosu (AP) ve üye ülkelerin ulusal meclisleri tarafından da onaylanması gerekeceğini anımsatan Von der Leyen, “Zamana karşı bir yarış söz konusu. Kaybettiğimiz her gün insanlar işlerini kaybediyor, şirketler batıyor ve ekonomilerimiz daha da zayıflıyor." ifadelerini kullandı.

Von der Leyen, söz konusu konularda hızlı hareket edilmesi gerektiğine dikkati çekerek “Tüm AB üyesi ülkeler ve taraflar dar çıkarları bir kenara bırakarak AB’nin ortak çıkarlarına odaklanmalı.” diye konuştu.

Almanya 1 Temmuz'da AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nı Hırvatistan'dan devralmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal