Merkel'den Otomobil Zirve Toplantısı

Koronavirüs sebebiyle durma noktasına gelen firmalar ve şirketlerle bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, otomobil piyasasına dönük yaptırımlar uygulanması gerektiğini açıkladı.

10.09.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-11:56) Merkel'den Otomobil Zirve Toplantısı

İşçi temsilcileri ve otomotiv şirketlerinin sahipleriyle bir araya gelerek iç piyasadaki durgunluğu canlandırmak için toplantı gerçekleştiren Merkel, üreticiyi durma noktasına getiren koronavirüse dair üretici için neler yapılacağını değerlendirdi.

Toplantı sonucunda somut verilere ulaşılamaması neticesinde federal hükümetin koronavirüs sebebiyle sektöre daha fazla yardım araştırması gerektiğini dile getirdi.Alman otomobil sektörünün büyük ekonomik ve yapısal zorluklarla karşı karşıya olduğu bir kez daha vurgulandı.

SEKTÖRE ÖZEL FONLAR

Toplantıda alınan kararlar gereği, gerileme sağlayan otomobil sektörünü canlandırmak ve satışları arttırmak için dizel ve benzinli araçlara yönelik teşvik primi oluşturulmasına yönelik bir karara varılmazken, sıkıntıları giderecek ve teknoılojik dönüşümü destekleyecek yönde fonların özelleştirilmesi gerektiği karına varıldı.

 

Söz konusu zirvenin daha somut adımlar için kasımda tekrar yapılacağı bildirildi.

Öte yandan, Alman Otomobilciler Birliği'nden (VDA) yapılan son açıklamalarda, koronavirüs krizinde otomotiv sanayisinde satışların durumunun ''ciddi'' olduğu ve tüketicilerin halen otomobil almak için çekinceli davrandıkları vurgulanıyor.

DEVLER ÇÖKÜYOR MU

Alman ekonomisine yönelik bir araştırma yapan Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) araştırma kapsamında otomotiv sanayisini baz aldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Alman otomotiv sektörünün oldukça zor durumda kaldığı yer alan araştırmada, şu fadeler kullanıldı:

"2020 baharında koronavirüs salgını otomotiv sektörünü büyük bir güçle vurdu. Küresel tedarik zincirleri kesildi ve Nisan 2020'de neredeyse otomotiv üretimi durma noktasına geldi. Alman otomotiv sanayisinin toplam istihdamının yüzde 60'ına yakını kısa çalışmaya geçti. Salgının ekonomik etkisi nedeniyle birçok işin kaybedilmesi bekleniyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal