Merkel: Yunanistan-Türkiye Krizi Tırmanmamalı!

Merkel: ''Özetle bu kriz tırmanmamalı, Yunanistan Türkiye deniz ekonomik alanlarını diyalog içinde çözmelidir, iki NATO üyesi ülkenin çatışması bizi ilgilendirmez diyemeyiz'' dedi.

28.08.2020-18:23 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-18:46) Merkel: Yunanistan-Türkiye Krizi Tırmanmamalı!

Merkel: ''Özetle bu kriz tırmanmamalı, Yunanistan Türkiye deniz ekonomik alanlarını diyalog içinde çözmelidir, iki NATO üyesi ülkenin çatışması bizi ilgilendirmez diyemeyiz

AB ülkeleri Atina hükümetinin iddialarını ciddiye almalı ve hükümetin haklı olduğu yerde Yunanistan'ı desteklemelidir.'' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de düzenlediği konferansta açıklamalarda bulundu.

Doğu Akdeniz gündeminden söz eden Merkel meseleyi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile değerlendirdiklerini ifade etti ve 'Tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlüdür' şeklinde konuştu.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama faaliyetleri devam ederken İtalya, Fransa, Güney Kıbrıs ve Yunanistan da bölgede askeri tatbikat gerçekleştireceğini bildirdi.

Türkiye ise Oruç Reis gemisinin, sismik faaliyet gerçekleştireceği bölge için 1 Eylül tarihine kadar sürecek yeni Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal