Merkel Liderlerle Video Konferans Yoluyla Görüşecek

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Başbakan Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki olası görüşme konusunda hala planlama aşamasındayız." şeklinde konuştu.

13.03.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-15:40) Merkel Liderlerle Video Konferans Yoluyla Görüşecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic ve Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile gelecek hafta için planlanan görüşmelerinin yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle video konferansı uygulamasıyla yapılacağı açıklandı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in pazartesi Vucic ile görüşeceğini ifade ederek, "Bu görüşme Vucic’in Berlin'e bir ziyareti olarak planlamıştı. Şimdi, iki tarafın da anlaşmasıyla bir video konferansa dönüştürüldü ve bu video konferans pazartesi öğlen yapılacak." diye konuştu.

Seibert, Merkel’in perşembe Berlin'de gerçekleştirilmesi planlanan Lüksemburg Başbakanı Bettel ile görüşmesinin de video konferansıyla yapılacağını kaydetti.

Merkel’in haftaya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’de bir araya geleceği ifade edilerek, bu görüşmenin olup olmayacağının sorusuna ise Seibert, ülkedeki coronavirüs salgını dolayısıyla "Bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası görüşmeyle ilgili hala planlama aşamasındayız." cevabını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal