Merkel Korkusundan Türkiye'ye Geliyor

Alman Başkanı Merkel İdlib'te başlayan yoğun göçlerden korkuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la endişeleri ve korkuları hakkında istişare yaparak çözüm yolu arayacak. Almanya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerinde konuşulacağı iddia ediliyor

26.12.2019-23:43 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-23:45) Merkel Korkusundan Türkiye'ye Geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında yapılan yeni göçmen anlaşmasının korunabilmesi için önümüzdeki ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelecek.

Alman gazetesi Sueddeutsche Zeitung, Suriye’deki savaşın yeni bir göçmen rüzgarı estireceği kaygısında bulunan Merkel’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile göçmen mutabakatını görüşmek için Ankara'yı ziyaret edebileceğini manşet yaptı.

Alman hükümet sözcüsü basının iddialarını doğrulamayı reddederken, Merkel’in gezi planlarının her zaman muhtemel diplomatik ziyaretlerden önceki hafta açıklandığını vurguladı.

Diğer yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü yaptığı açıklamada, Suriye ve Rusya’nın muhaliflerin kontrolündeki İdlib’de yaptığı operasyonlar sonucu 80 binden fazla göçmenin Türkiye’ye doğru yola çıktığına, fakat ülkenin yeni bir mülteci akınına hazır olmadığına yer verdi.

AB ve Türkiye arasında yapılan mülteci mutabakatı, Avrupa Birliği ülkelerine kaçak yollarla varan göçmenlerin Türkiye’ye geri gönderilmesini ve bunun karşılığında da Türkiye’de yasal olarak kalan Suriyelilerin Avrupa’da mülteci olarak kabul edilmesini içeriyor.

Mülteci anlaşmasının karşılığında ise Türkiye’ye 6 milyar euroluk finansal yardım, Türkiye vatandaşlarına AB ülkeleri için vize kolaylığı ve Türkiye’nin AB’ye girme sürecinin hızlandırılması yer alıyor.

AB-Türkiye Mülteci Anlaşması: AB fonları nereye ve nasıl harcanıyor?
Nefret söylemi çıkmazında Suriyeli sığınmacılar
Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB’nin Türkiye’ye vaat ettiği vize serbestini tanımaması gerekçesiyle Temmuz 2019'da, “geri kabul” anlaşmasının askıya alındığını duyurmuş.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal