Merkel İtiraf Etti: Çok Geç Anladık

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’nın göç ülkesi konumunda olduğu gerçeğini kabul etmelerinin çok uzun zaman aldığını söyledi

13.12.2018-11:25 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-11:21) Merkel İtiraf Etti: Çok Geç Anladık

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’nın göç ülkesi konumunda olduğu gerçeğini kabul etmelerinin çok uzun zaman aldığını söyledi. Göç, Mülteci ve Uyum biriminin kuruluşunun 40’ıncı yıldönümü için düzenlenen kutlamada konuşma yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’nın göç ülkesi olduğu gerçeğini kabul etmelerinin çok uzun zaman aldığını söyledi.

“ALMANYA'NIN GÖÇ ÜLKESİ OLDUĞUNU ÇOK GEÇ FARKETTİK”

Angela Merkel uyumun bir azınlık politikasındansa, bir toplum politikası olduğunun altını çizdi. Almanya’nın artık dünyaya daha da açık bir ülke olduğunu açıkça ifade edebildiğinden bahseden Merkel, biraz da özeleştiri yapıp, ülkesinin, başta kendi partisinin (CDU) Almanya’nın bir göç ülkesi olduğunu farketmesinin çok uzun sürdüğünü söyledi. Merkel konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bazıları küreselleşme boyutunda, toplumsal çeşitliliğin artı bir güç olduğunu hâlâ farkedemedi. Bu kapsamda uyum konusunda rahatça konuşabilmemiz, açık olabilmemiz ve özeleştiri yapabilmemiz de çok zaman aldı. Ayrıca ekonomik çerçeveden bakarsak, her vasıflı insan bizim için önem taşır. Gelecekte yine ülke dışından gelecek nitelikli işgücüne ihtiyacımız olacak. Bu sebeple dış ülkelerden nitelikli işgücü alımı yasası hakkında çalışıyoruz. Aydan Özoğuz (eski Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı) toplumsal çeşitliliğin herkesin eşit şans eşitliğine sahip olmasıyla sağlanacağını söylemişti. Doğrusunu söylemek gerekirse bunu henüz tam olarak gerçekleştiremedik. Uyum konusunda çok yol kat ettik ama hâlâ yapılması gereken bir çok şey var. Göçmenleri ve toplumumuzun bir parçası olmak isteyen mültecileri her konuda desteklemeye devam edeceğiz.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal