Merkel: Covid-19, 2008 Krizinden Daha Kötü

Almanya Başbakanı Angela Merkel tüm dünyayı risk altında bırakan yeni tip coronavirüs tehlikesine yönelik ''Koronavirüs salgının etkileri 2008 yılındaki banka ve finans krizden daha kötü'' ifadesini kullandı.

27.03.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-08:52) Merkel: Covid-19, 2008 Krizinden Daha Kötü

Almanya Başbakanı Angela Merkel tüm dünyayı risk altında bırakan yeni tip coronavirüs tehlikesine yönelik ''Coronavirüs salgının etkileri 2008 yılındaki banka ve finans krizden daha kötü'' ifadesini kullandı.

Angela Merkel, Covid-19 virüsünün ülkeleri 2008'deki banka ve finans krizinden daha fazla etkilediğini dile getirdi. Coronavirüs riskine karşı evinde karantinaya giren Başbakan Merkel, görüntülü katılım sağladığı AB Zirvesi'nin ardından yine telekonferans aracılığıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Merkel burada gerçekleştirdiği konuşmada, ''Coronavirüs salgının etkileri 208 yılındaki banka ve finans krizden daha kötü'' ifadelerini kullandı.

Merkel ayrıca coronavirüse karşı mücadeleyi AB olarak birlikte ele almaya kararlı olduklarını dile getirdi. Coronavirüs nedeniyle ülkede alınan yükü azaltmak için henüz bir neden görmediğine işaret eden Merkel, vatandaşlarından sabırlı olmalarını rica etti.

Merkel evde karantinada sürecinin nasıl ilerlediğinin sorulması üzerine, ''Çok sayıda görüntülü ve telefon görüşmesi yapıyorum. Bakanlar Kurulu toplantısına şahsen katılmayı ve yüz yüze görüşmeleri özledim'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal