Merkel: Brexit İçin Çaba Sarf Ediyoruz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Varşova ile hükümetler arası istişareleri takiben, Londra ile Brüksel arasındaki anlaşmasının sona ermesine kadar, sarf ettikleri çabaların doğru olmaya devam edeceğini söyledi.

03.11.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-12:34) Merkel: Brexit İçin Çaba Sarf Ediyoruz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Varşova ile hükümetler arası istişareleri takiben Cuma günü yaptığı açıklamada, Londra ile Brüksel arasındaki anlaşmasının sona ermesine kadar, sarf ettikleri çabaların doğru olmaya devam edeceğini söyledi. Merkel, "Polonya ile bu konuda çok yakından çalışıyoruz, bizler Avrupa Birliği adına Brexit müzakere eden ve hepimizle yakın temas halinde olan Michel Barnier'e güveniyoruz. Ortak çıkarlarımız var: anlaşma yapmak istiyoruz, bunun için hala yapacak işlerimiz olduğunu biliyoruz. Bu ne kadar erken olursa o kadar iyi olur, ancak anlaşmanın gerçekleşmesi için son ana kadar çaba göstereceğiz ” dedi.

Birleşik Krallık, 2020 Aralık ayında sona erecek olan geçiş dönemi ile 29 Mart 2019'da Avrupa Birliği'ni terk ederken, Londra ve Brüksel, İrlanda sınırı ve sonrası gibi bir dizi konuda hala bir anlaşmaya henüz varamadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal