Meksika'daki Yaşanan Olaylar 13 Can Aldı!

Meksika'nın Sinaloa eyaletine bağlı Culiacan kentinde geçen hafta yaşanan şiddet olaylarında ölenlerin sayısının 13'e çıktığı açıklandı.

24.10.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-10:42)

Meksika'nın Sinaloa Eyalet Başsavcılığı tarafından, "El Chapo" (Cüce) lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlunun gözaltına alınmasından sonra emniyet güçleri ve çete üyeleri arasında çıkan çatışmada ölü sayısının 13'e yükseldiği belirtildi.

ABD'de tutuklu bulunan Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman'ı perşembe günü Sinaloa eyaletine bağlı Culiacan kentindeki evinde gözaltına alan güvenlik güçlerine yardıma giden askerlere çete üyeleri tarafından saldırıda bulunulmuş, çete üyeleri ayrıca kentin farklı bölgelerinde şiddet eylemleri gerçekleştirmişti.

Olayların ardından acil toplanan Meksika Güvenlik Kabinesi, Guzman'ın serbest bırakılmasına ve güvenlik güçlerinin geri çekilmesinde karar kılmıştı.

Meksika'da 80'den fazla alt grup ve çeteyle ilişkili olan 9 büyük kartel faaliyet gösteriyor. Ülkedeki bu çeteler, uyuşturucunun haricinde akaryakıt, maden, avokado, alkol, narenciye ve insan kaçakçılığı yapıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal