Meksika Devlet Başkanı Obrador: Trump'la Göçmenlik Konusunda Savaşmayacağım

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD ile yasa dışı göç meselesinde bir anlaşmazlık yaşanmayacağını belirtti

23.05.2019-12:21 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-12:10)

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Meksika'nın yasa dışı göçü durdurmada yeterince çaba göstermediği" eleştirisine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Meksika Devlet Başkanı Obrador, ABD ile yasa dışı göç noktasında bir anlaşmazlık söz konusu olmacağını ifade ederek, "Biz savaşmayacağız" dedi.

Obrador, ABD ile ilişkileri olumsuz etkileyecek göç konusundaki anlaşmazlıklara izin vermeyeceğine ilişkin tutumunu da tekrarladı.

YASA DIŞI GÖÇ MESELESİ  

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'nın ABD'ye güney sınırından yasa dışı göçmen girişini sonlandırmak amacıyla "neredeyse hiçbir şey yapmadığını" söyleyerek, Meksika'nın, kendisi de dahil diğer ülkelerden insanların ABD'ye göç etme hakkı olduğu ve bu yasa dışı göçle bağlantılı maliyetten de ABD'li vergi mükelleflerinin sorumlu olması gerektiği şeklinde tutum sergilediğini belirtmişti.

Trump bunun yanı sıra, "Meksika yanlış yapıyor, yakın zamanda bir cevap vereceğim" sözleriyle Meksika'ya gözdağı vermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal