Meksika Devlet Başkanı Obrador Coronavirüsten Basını Sorumlu Tuttu

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ülkede coronavirüs nedeniyle yaklaşık önceki gün bin kişinin bugün ise 816 kişinin ölmesi sonucu gerçekleştirdiği açıklamada, basını halka korku salmakla suçladı.

05.06.2020-13:11 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-15:34) Meksika Devlet Başkanı Obrador Coronavirüsten Basını Sorumlu Tuttu

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ülkede coronavirüs nedeniyle yaklaşık önceki gün bin kişinin bugün ise 816 kişinin ölmesi sonucu gerçekleştirdiği açıklamada, basını halka korku salmakla suçladı.

Halkı soğukkanlı olmaya davet eden Lopez Obrador, "Alarm durumuna geçmeye gerek yok. Psikoza mahal yok, korkuya mahal yok." diye konuştu.

Lopez Obrador, sağlık sisteminde doğru bir strateji uyguladıklarını ve salgının engellemek için 50 bin doktor ve hemşire istihdam ettiklerini duyurdu.

Meksika'nın sağlık sisteminin "New York gibi çökmediğini" belirten Lopez Obrador, "Önlemlerimizi alıyoruz, evet bir günde en fazla sayıda ölüm kaydedildi ama önceki gün rakamlar epey düşüktü. İnsanlar sorumlu hareket ediyor ve biz onlardan daha fazla fedakarlık yapmalarını isteyemeyiz. Dengeli olmalıyız." dedi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ülkede virüs nedeniyle bir günde binden fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, basını halk arasında korku yaymakla suçladı.

Halkı soğukkanlı olmaya çağıran Lopez Obrador, "Alarm durumuna geçmeye gerek yok. Psikoza mahal yok, korkuya mahal yok." dedi.

Lopez Obrador, sağlık sisteminde doğru bir strateji uyguladıklarını ve salgının önüne geçebilmek için 50 bin doktor ve hemşire alımı yaptıklarını söyledi.

Meksika'nın sağlık sisteminin "New York gibi çökmediğini" dile getiren Lopez Obrador, "Önlemlerimizi alıyoruz, evet bir günde en fazla sayıda ölüm kaydedildi ama önceki gün rakamlar epey düşüktü. İnsanlar sorumlu hareket ediyor ve biz onlardan daha fazla fedakarlık yapmalarını isteyemeyiz. Dengeli olmalıyız." şeklinde konuştu.

Salgına karşı rahat tavrı sebebiyle basına yansıyan sağlık durumuna yönelik konuşan Lopez Obrador, "Sağlık Bakanlığının talimatlarını uyguladım." dedi.

Meksika Sağlık Bakanlığının dün akşam açıklanan verilerine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte 1092 artarak 11 bin 729'a yükselmişti.

MEKSİKA'DA SON DURUM
Meksika Sağlık Bakanlığı tarafından bugün açıklanan rapora göre, ülkede Covid-19 kaynaklı nedeniyle son 24 saatte 816 artarak 12 bin 545 oldu. Ülkedeki Covid-19 vaka sayısı da 4 bin 442 artışla 105 bin 680’e ulaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal