Meksika Çareyi BM'de Arıyor

Meksika hükümeti, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü’nden, mülteci dalgasını koordine etme konusunda yardım istiyor.

19.10.2018-09:14 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-09:11) Meksika Çareyi BM'de Arıyor

Meksika hükümeti, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü’nden, Orta Amerika ülkelerinin güney sınırından gelen taşkın mülteci dalgasını koordine etme konusunda yardım istiyor. Meksika Dışişleri Bakanlığı, mültecilerinin başvurularını yönetme konusunda BM’nin yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bildiride, BM yardımının “insan ticaretine adanmış uluslararası suç örgütleri tarafından aldatılmasının engellenmesi” için gerekli olduğu belirtildi.

Bildiri, ‘’ Meksika hükümeti, sonunda, göçmenlerin insan haklarıyla, uluslararası toplumun güvenli ve düzenli göç lehine çabalarını tekrarlıyor;  Aynı zamanda, göçmen fenomeninin meydana getirdiği zorlukların üstesinden gelmek için göçmenlerin menşei, transit ve destinasyon ülkeleri arasındaki diyaloğun ve uluslararası işbirliğinin vazgeçilmez olduğu inancını dile getirmektedir ” açıklamasıyla devam etti.

Meksika Dışişleri Bakanlığı, Honduras'tan Guatemala'ya giden ve ABD-Meksika sınırına ulaşmayı hedefleyen yaklaşık 2000 göçmen kafilesine yanıt veriyor. Honduralı Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası İşbirliği, vatandaşları, hayatlarını tehlikeye atabileceklerinden dolayı kervana katılmayı bırakmaya çağırdı. Ancak, göçmen kafilesinin Meksika'nın güney sınırına ve daha sonra ABD'nin güney sınırına ulaşmaya devam ettiği bildiriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal