Mekke ve Medine'de Tam Gün Sokağa Çıkma Yasağı

Coronavirüs önlemleri çerçevesinde Mekke ve Medine'de sokağa çıkma yasağı 24 saat olacak.

02.04.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-17:41) Mekke ve Medine'de Tam Gün Sokağa Çıkma Yasağı

Suudi Arabistan, yeni tip coronavirüs önlemleri çerçevesinde Mekke ve Medine'de sokağa çıkma yasağının 24 saat boyunca sürmesi kararı aldı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Mekke ve Medine'de ikinci bir emre dek tam gün sokağa çıkma yasağının yürürlüğe girdiği duyuruldu.

Kamu ve özel sektörde hayati önem arz eden kurumlarda görev alan kişilerin yasaktan muaf olacağı ifade edilen haberde, bu şehirlerde ikamet edenlere 06.00-15.00 saatleri arasında yalnızca yaşadıkları mahalleden sağlık ve gıda alışverişi için izin verileceği belirtildi.

Haberde iki şehirde de temel gereksinimleri satan yerler, eczaneler, benzin istasyonları ve bankalar haricinde ticari faaliyetlere de yasak geldiği bildirildi. Bunun dışında Mekke ve Medine'nin giriş-çıkışlara kapalı kalacağı belirildi.

Suudi Arabistan'da coronavirüs ile mücadele çerçevesinde, 25 Mart'ta Riyad, Mekke ve Medine illeri giriş-çıkışlara kapatılmıştı. Bunun dışında ülke çapında getirilen kısmi sokağa çıkma yasağının başlangıç saati de 15.00 olmuştu.

Ülke genelinde 23 Mart'ta başlamak üzere 21 gün boyunca 19.00-06.00 saatleri arasında kısmi sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal