Meclis Faaliyetleri Donduruldu

Cezayir’de Meclis Başkanı Said Buhacce görevinden istifa etmesi yönünde gelen cağrılar üzerine yaşanan iç krizden dolayı meclis faaliyetlerini donduruldu.

03.10.2018-15:39 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-15:38) Meclis Faaliyetleri Donduruldu

Cezayir medyasına göre Cezayir Meclis Başkanı Said Buhacce, görevinden istifa etmesi çağrıları üzerine yaşanan iç krizin ardından meclis faaliyetlerini dondurma kararı aldığı belirtildi.

Said Buhacce’nin Ulusal Kurtuluş Cephesi Partisinin de bulunduğu 5 parti, Buhacce istifa edene kadar meclis içindeki faaliyetlerini durduklarını açıklamıştı.

Cezayir Medyasından alınan bilgilere göre Meclisteki 462 milletvekilinde 320’sinin Meclis Başkanı Said Buhacce’nin istifa etmesi için imza verildiğini belirtildi.

Cezayir anayasası ve meclis iç tüzüğüne göre, meclis başkanından güvenoyu çekilemiyor ancak istifası, görev süresinin dolması ya da vefatı üzerine değişikliğe gidilebiliyor. Meclis başkanı Said Buhacce’nin istifasının yürürlüğe girmesi için istifasını Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya sunması gerekiyor.

Cezayir Meclis Başkanı Said Buhacce’nin istifasının istenmesi arkasında, iktidar parti mensubu ve Meclis Genel Sekreter Süleymani Beşir’in görevine son vermesi olduğu belirtiliyor.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal