May'a Büyük Darbe, Hakkında Güvensizlik Oylaması Talep Edildi

İngiltere’nin Muhafazakar Parti milletvekili Jacob Rees-Mogg, Başbakan Theresa May hakkında güvensizlik oylaması için talepte bulundu.

15.11.2018-17:49 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-17:44) May'a Büyük Darbe, Hakkında Güvensizlik Oylaması Talep Edildi

İngiltere’nin Muhafazakar Parti milletvekili Jacob Rees-Mogg, Başbakan Theresa May hakkında güvensizlik oylaması için talepte bulundu. Muhafazakar Partinin "1922 Komitesi"ne mektupla başvuran katı Brexit yanlısı Rees-Mogg, Başbakan Theresa May’in AB ile yaptığı Brexit anlaşmasını söne sürerek, partinin parlamento grubunda bir güvensizlik oylaması yapılmasını istedi. Muhafazakar Parti düzenlemesine göre 48 milletvekilinin başvurması durumunda, güvensizlik oylamasına gidilebiliyor. Yasalara göre güvensizlik oylaması istekleri gizli yapılmak zorunda. Bununla beraber Rees-Mogg talebini Twitter hesabından açık bir şekilde paylaşarak May’e karşı resmen bayrak açmış bulundu.

May hükümeti, dün akşam duyurduğu i Brexit anlaşmasının neticesinde 4 bakanın istifasıyla büyük bir sarsıntı yaşamıştı.Brexit Bakanı Dominic Raab ve Çalışma Bakanı Esther McVey istifa eden isimler arasında yer almıştı. Temmuz ayında Brexit Bakanı David Davis ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson, geçen cuma günü de Ulaştırmadan Sorumlu Devlet Bakanı Jo Johnson, Brexit sebebiyle istifalarını sunmuştu.

May'in koltuğuna oturabilecek adaylar dahilinde Raab, Davis ve Boris Johnson'ın da adları bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal