Marine Le Pen'den 'Türban Yasaklansın' Çağrısı

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Marine Le Pen, katıldığı bir televizyon programında türbanın yasaklanması gerektiğini söyledi.

26.10.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-09:45) Marine Le Pen'den 'Türban Yasaklansın' Çağrısı

Fransa'da İslamofobi hızla devam ediyor. Son yaşanan gelişmelerin ardından bu kez de aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Marine Le Pen, Fransa'da kamusal alanlarda başörtüsünün yasaklanmasını istedi.

Le Pen, katıldığı Grand Jury isimli televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkede 1989 yılından beri başörtüsü takan kadınların sayısında hızlı bir yükseliş olduğunu belirten Le Pen, kamusal alanlarda türbanın yasaklanmasını istedi.

"İSLAMCILIĞA KARŞI SAVAŞIYORUZ"

Kendilerine karşı bir savaş açıldığını ve buna karşılık verilmesi gerektiğini söyleyen aşırı sağcı lider, "Biz bu savaşı bir devlete değil, bir ideolojiye, islamcılığa karşı ilan ediyoruz" dedi.

İslamcı ideolojinin düşman olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan Le Pen, bu ideolojiyi savunan kuruluşların yasaklanması, camilerin kapatılması ve bu ideolojiye sahip yabancıların sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.

Le Pen, Fransa'nın kendisini teröristlerden korumak için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerini reddetmesi gerektiğini söyledi. Aşırı sağcı lider, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Emmanuel Macron arasındaki gerilimde, ülkenin büyükelçisini çekmenin önemli bir hamle olduğunu ancak güçlü bir tepki olmadığını savundu.

Le Pen, Avrupa Birliği'ne de Türkiye'ye karşı tavır alması için çağrıda bulunurken, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın bir öğretmenin öldürülmesinde başsağlığı dilemek yerine Macron'a hakaret etmeyi seçtiğini öne sürerek, büyükelçinin geri çekilmesi hamlesinin kaçınılmaz olduğu yorumunu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal