Malezya'dan Pakistan ve Hindistan'a Müzakere Çağrısı

Malezya Dışişleri Bakanlığı, Pakistan ve Hindistan arasında patlak veren gerginlik üzerine iki ülkeye diyalog ve müzakere çağrısında bulundu.

28.02.2019-10:20 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-10:15) Malezya'dan Pakistan ve Hindistan'a Müzakere Çağrısı

Malezya Dışişleri Bakanlığı, Pakistan ve Hindistan arasında patlak veren gerginlik üzerine iki ülkeye diyalog ve müzakere çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Malezya'nın, iki ülke arasında artan gerilimden tedirgin olduğu aktarılarak, "Tarafları, azami itidal göstermeye ve karşılıklı diyalog ile müzakere içinde olmaya çağırıyoruz." sözleri aktarıldı.

Malezya'nın her iki ülkeyle de çok yakın ilişkiler içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, "Malezya, bir çok ülke gibi barışçıl ve istikrarlı bir uluslararası düzenin kurulmasını amaçlamaktadır." yorumunu aktarıldı.

Yapılan açıklamada, Malezya vatandaşlarına, Pakistan ve Hindistan seyahatlerini iptal etmeleri önerildi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GERGİNLİK

Hindistan ile Pakistan arasındaki yaşanan son gerginlik, Hindistan'da 14 Şubat tarihinde polis teşkilatına ait milis gücüne düzenlenen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla patlak verdi.

Yeni Delhi hükümeti, saldırıdan Pakistan'ı suçladı. Pakistan ise suçlamayı kabul etmeyerek Hindistan’ı kınadı.

Hindistan, 26 Şubat tarihinde Keşmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında yer alan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Pakistan da dün sabah, hava sahasını ihlal ettiği nedeniyle Hindistan'a ait iki savaş uçağını düşürdü. Ayrıca Pakistan uçakları Hindistan hava sahasına giriş yaptı.

Yaşanan gelişmelerden dolayı Pakistan tüm hava sahasını kapattı, Hindistan ise birkaç havaalanında uçuşları askıya aldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal