Malezya, Covid-19'u Bitirmede 'Son Aşamaya' Girdi

Malezya’da, coronavirüse karşı yürütülen mücadele döneminde son kademeye geçildiği açıklandı.

30.05.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-15:04) Malezya, Covid-19'u Bitirmede 'Son Aşamaya' Girdi

Malezya’da, coronavirüse karşı yürütülen mücadele döneminde son kademeye geçildiği açıklandı.

Malezya Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Nur Hişam Abdullah, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, coronavirüsün ülke çapında yayılmasının büyük düzeyde engellendiğini kaydederek, "Kısmi sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 18 Mart'tan önce coronavirüs teşhisi konan bir kişi ortalama 3,55 kişiye virüs bulaştırıyordu. Bu oran günümüzde 0,3 kişiye geriledi" sözlerini kullandı.

Coronavirüsün ülkede en fazla görüldüğü yerlerin saptandığını ve bu yerlerin karantina altına alınmasıyla vaka sayılarının yükselmesinin önüne geçildiğini dile getiren Abdullah, "Artık salgından iyileşme sürecinde son aşamaya girdik" sözlerini kullandı

Abdullah, kısmi sokağa çıkma yasağının sona ereceği 9 Haziran'a dek vaka sayılarının az olması halinde, ülke çapında eğitimin tekrar başlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Diğer taraftan, ülkede 30 kişide daha virüse rastlanmasıyla enfekte sayısı 7 bin 762 oldu. 95 kişinin daha sağlığına kavuşmasıyla, virüsü atlatan kişi sayısı 6 bin 330’a yükseldi.

Şu ana kadar 115 kişinin virüs kaynaklı hayatını kaybettiği ülkede bir haftadır coronavirüs sebepli can kaybı yaşanmıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal