Maduro: Darbe Girişimi Bizzat Beyaz Saray'dan Yönetildi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "Dün girişilen darbe teşebbüsü bizzat Beyaz Saray'dan, John Bolton tarafından yönetildi." ifadesinde bulundu.

02.05.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-09:08)

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Başkent Caracas şehir merkezi Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in karşısındaki Sucre Bulvarı'nda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşma aldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününe bu sene oldukça yüksek katılım olduğunu belirten Maduro, "İşçi kardeşlerim, 1 Mayıs kahraman işçi sınıfı gününde yeni bir darbe teşebbüsü daha bozguna uğratılmıştır. Bu 1 Mayıs'ta gerçekleştirilen gösteri, ne pahasına olursa olsun Venezuela halkının vatanını ve devrimini koruyacağı anlamına geliyor. Komutan Chavez'i devirememişlerdi ve bizi de deviremediler ve deviremeyecekler." şeklinde konuştu.

''DARBE GİRİŞİMİ BİZZAT BEYAZ SARAY'DAN YÖNETİLDİ''

Devlet Başkanı Maduro, Venezuela'daki darbe girişiminde ABD'nin parmağı olduğunu vurgulayarak "Bir Avrupa gazetesi dün Donald Trump ve John Bolton'ın gün doğmadan önce askeri darbenin bütün operasyonlarını koordine ettiğini aktardı. Şili, Brezilya, Arjantin ve Kolombiya hükümetlerini arayıp desteklemelerini talep etmiş. Dün girişilen darbe teşebbüsü bizzat Beyaz Saray'dan, John Bolton tarafından yönetildi." ifadesinde bulundu.

ABD İDDİASINI YALANLADI

Maduro, "ülkeyi terk etmeye hazır olduğunu fakat Rusların kendisini son anda ikna ettiğine" ilişkin ABD tarafından yapılan açıklamaların gerçek olmadığını belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal