Maduro ABD'ye Resti Çekti: Müzakereleri Durdurdu

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı, İletişim ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez, Karakas’taki yasal hükümetin ABD'nin ekonomik ablukası kalkmadıkça muhalefet ile müzakerelere devam etmeyeceğini duyurdu.

08.08.2019-11:29 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-11:26) Maduro ABD'ye Resti Çekti: Müzakereleri Durdurdu

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı, İletişim ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun perşembe ve cuma günü Barbados'ta muhalefetle yapılması planlanan bir sonraki müzakere turuna heyet göndermeme kararı aldığını bildirdi.

Rodriguez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ulusal Meclis ve Başkanı Juan Guaido tarafından belirlenen muhalefet heyeti, bir sonraki müzakere turu için Barbados'ta bulunuyor. Ancak Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu kez Venezuela hükümeti adına ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomimize ve ticaretimize karşı uyguladığı yasa dışı ablukayı göz önüne alarak bir heyet göndermeme kararı aldı. Venezuela, devam etmesini gerçekten istediği ve etkili kılmak için çalıştığı muhalefetle diyalog mekanizmalarını yeniden değerlendirmeye hazır" şeklinde konuştu.

MADURO: “SAVAŞ İSTİYORLAR. SAVAŞA GİDİYORUZ”

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ulusal Kurucu Meclis'ten (ANC) ABD'nin Venezuela'ya uyguladığı yaptırımları kutlayanlara karşı bir saldırı başlatmasını istedi. Maduro, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, “Ulusal Kurucu Meclis ile tüm güçlere karşı harekete geçeceğiz. Adalet arayacağız. Vatanı satanların ve hainlerin önünde ana vatanı koruyacağız. Her şeyimizle gidiyoruz. Savaş istiyorlar. Savaşa gidiyoruz. Yeterince hazırız. Savaşacağız” dedi. ABD'nin abluka kararıyla Venezuela'nın ruhuna bir bıçak sapladığını ifade eden Maduro, muhalefeti bu kararı alkışlamakla suçladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal