Macron'dan Yeni Dünya Düzeni Açıklaması: 'Üstünlüğü Kaybettik'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı ülkelerinin üstünlük döneminin, küresel jeopolitik değişimler sebebiyle sona yaklaştığını itiraf etti.

28.08.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-10:20) Macron'dan Yeni Dünya Düzeni Açıklaması: 'Üstünlüğü Kaybettik'

Fransa büyükelçilerine konuşan Macron, “Batı’nın dünya üzerindeki hegemonyasının sonunu görüyoruz. Koşullar değişiyor” ifadelerini kaullandı.

"YENİ ÜLKELER GÜÇLENİYOR"

Bugün dünya arenasında “yeni ülkelerin” güçlendiğini dile getiren Fransız lider, “Çin ilk sıralara yerleşti, Rusya da stratejisinde büyük başarılar elde ediyor” dedi.

"RUSYA İLE BARIŞÇIL İLİŞKİLER KURMALIYIZ"

Rusya olmadan Avrupa’da yeni güvenlik mimarisinin inşaatının mümkün olmadığını, bu yüzden Moskova ile ilişkilerin “yeniden ve derinden düşünülmesi” gerektiğini söyleyen Macron, “Rusya ile daha barışçıl ilişkiler elde edemezsek ve ilişkilerimize açıklık getiremezsek Avrupa kıtası hiçbir zaman istikrarlı olmayacak, biz hiçbir zaman güvende olmayacağız” şeklinde konuştu.

Paris ve Moskova’nın birlikte dünya için “yararlı bir şeyler” yapması gerektiğini belirten Fransa Cumhurbaşkanı, aksi takdirde Avrupa’nın ABD ve Rusya arasındaki stratejik mücadele için sahne rolünü oynamaya devam edeceğini aktardı.

"RUSYA İLE ÇİN İTTİFAK YAPARSA, AVRUPA İÇİN HİÇ İYİ OLMAZ"

Rusya’yı Avrupa ülkelerinden uzaklaştırmanın büyük hata olduğunu vurgulayan Macron, “Bu, Rusya’nın Çin ile ittifak yapmasına yol açabilir. Bu hiç de Avrupa’nın çıkarına değil” değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal