Macron’dan Ölen Fransız Askerleriyle İlgili Açıklama: Gerekli Bir Operasyondu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Burkina Faso’da rehineleri kurtarma operasyonu esnasında 2 Fransız askerinin hayatını kaybetmesine yönelik gelen eleştirilere ilişkin, "Gerekli bir operasyondu" dedi.

14.05.2019-22:27 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-22:27)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’da esir kurtarma operasyonunda hayatını kaybeden 2 Fransız askeri için anma töreni düzenledi.

"GEREKLİ BİR OPERASYONDU"  

Macron operasyona yönelik eleştirileri, “Fransızlar tehlike altındaydı, onları kurtarmak gerekiyordu. Gerekli bir operasyondu” diyerek cevapladı. Hayatını kaybeden iki deniz komandosu için “Benzersiz cesaret gösteren kahramanlar” diyen Macron, gerçekleştiren operasyonun zor ve tehlikeli ama hayat kurtarmak için gerekli olduğuna dikkat çekti.

"ASKERLERİN ULUSUMUZA GÖNÜLLÜ FEDAKARLIĞIDIR"  

Askerlerin 'kurban' edildiği yönünde eleştire yönelik ise Fransız Cumhurbaşkanı, “Askerlerimizi kurban etmedik, bu görevin trajik yönlerinden biri, anlaşmanın karanlık tarafı, askerlerin ulusumuza gönüllü fedakarlığıdır” ifadesini kullandı. 

Geçtiğimiz Cuma günü Burkina Faso’da kaçırılan 2’si Fransız 4 esiri kurtarmak için operasyon gerçekleştiren 2 askerin hayatını kaybetmesi Fransa çapında eleştirilere sebep olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal