Macron'dan Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a Destek

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın yanında olduklarını söyledi.

16.10.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-17:15) Macron'dan Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a Destek

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği Liderler Zirvesi düzenlendi. Zirvede öne çıkan konulardan biri ise Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin bölgedeki varlığı oldu.

AB Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, zirvede ele alınan konularla ilgili açıklama yaptı. "Avrupa diyalog için hala hazır" diyen Macron, açıklamasının devamında "Fakat Türkiye aynı tavırla devam ediyor. Son Avrupa Birliği zirvesi, AB'nin Kıbrıs (GKRY) ve Yunanistan'a verdiği desteği yeniden onayladı." ifadelerini kullandı.

ATEŞKES ÇAĞRISI

Dağlık Karabağ'da yaşanan gerilime de değinen Fransa Cumhurbaşkanı, taraflara ateşkes çağrısı yaparak anlaşmaya varılması gerektiğinin altını çizdi.

"TÜRKİYE'NİN FAALİYETLERİ PROVOKATİF"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Doğu Akdeniz bölgesindeki faaliyetlerini sürdürmesini "provokatif, üzücü ve gereksiz" olarak değerlendirdi. Brüksel'de gazetecilere demeç veren Merkel, "Türkiye'nin son zamanlarda aldığı ve elbette provokatif olan tek taraflı önlemlerin gerginliği yatıştırmaktan çok artırdığı konusunda görüş birliğine vardık." dedi.

"İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİ YARARIMIZA"

 

Türkiye ile çıkılan yolda ilerlemeye istekli olduklarını belirten Merkel, "AB-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi her iki tarafın da yararınadır." diye konuştu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal