Macron’dan Boykotları Önlemek İçin Geri Adım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'İslam karşıtı tutumu ve Hz. Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunması' sebebiyle Fransa'ya alınan boykot kararları ardından, Emmanuel Macron kolları sıvadı.

02.11.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-10:20) Macron’dan Boykotları Önlemek İçin Geri Adım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam düşmanlığını ifade eden açıklamaları bütün dünyanın gündeminde

İslam'ı terörle ilişkilendiren Fransa Cumhurbaşkanı, Hz. Muhammed'e hakaret barındıran karikatürleri, devlet kurumlarının binalarına yansıtarak Fransa'da bu karikatürleri önleyemeyeceğini dile getirdi.

İslam dünyasından da Emmanuel Macron'un Fransa'daki İslam düşmanlığına karşı tepkiler peş peşe gelmeye başladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki olarak Türkiye, Kuveyt, Katar, Sudan, Filistin, Cezayir ve Fas benzeri pek çok ülkede Fransa ürünlerine boykot yapıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının akabinden, pek çok ülkede Fransız markaları için boykot kampanyasına geçilirken Müslüman halk da sokaklara çıkarak protesto gösterileri gerçekleştirdi.

Tüm bu tepkilerin yoğunluğu karşısında gücünü kaybeden Emmanuel Macron ifadelerindeki tutumunu daha 'anlayışlı' olarak gösterdi.

'MÜSLÜMANLARIN HİSLERİNİ ANLIYORUM'

Hakaret içeren karikatürleri destek vermediklerini dile getiren Emmanuel Macron, 'Müslümanların, bu karikatürlerle karşı hislerini anlıyorum. Biz bu karikatürleri desteklemiyoruz. Bunların arkasında olduğum algısı oluşturdular fakat arkasında değiliz.' diye konuştu.

EL CEZİRE'YE KONUŞTU

Son olarak El Cezire'ye konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, programa ait sosyal medya hesabı üzerinden (twitter) Arapça paylaşım yaparak, 'Son günlerde sosyal medyada duyduğum ve gördüklerimin çoğunun aksine ülkemizin hiçbir din ile sorunu yok. Bütün bu dinler topraklarımızda özgürce hareket eder. Fişleme yok: Fransa barışa ve birlikte yaşamaya kararlı.' ifadeleriyle geri adım attı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal