Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Macron'dan Avustralya Başbakanına Büyük Gaf

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan Avustralya Başbakanı’na: ‘Size ve ‘lezzetli’ eşinize teşekkür ederim’ gafı sosyal medyanın gündemine oturdu

03.05.2018-09:12 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-09:26) Macron'dan Avustralya Başbakanına Büyük Gaf

Avustralya ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ev sahibi Başbakan’a ve ‘lezzetli eşine’ misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etmesi sosyal medyada tar gündem oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avustralya ziyareti sırasında kırdığı potla sosyal medyayı harekete geçirdi. Emmanuel Macron, ziyaret sırasında düzenlenen basın toplantısında Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’un eşi Lucy Turnbull’a hitap ederken ‘lezzetli’ ifadesini kullandı. Sydney’de yapılan toplantıda ev sahibi Başbakan’a misafirperverliğini övmesi sırasında, “Hoş karşılama için teşekkür etmek istiyorum, lezzetli eşinizin hoş karşılaması için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı Macron’un sözleri sosyal medya ve Avustralya basınında tartışma yaratırken, niyetinin ne olduğu sorgulanmaya başladı. 

ÇEVİRİ HATASI MI

Toplantıyı izleyenler iki liderin Fransız gastronomisi ve şarapları hakkında konuştuktan sonra bu sözlerin geldiğine işaret ederek Macron’un şaka yapmış olabileceğini aktardı. Kimileri ise İngilizce’de ‘delicious’a karşılık gelen Fransızca’daki ‘delicieux’ kelimesinin ‘hoş’ anlamında da kullanıldığına ifade ederek İngilizce konuşurken hata yapmış olabileceğine belirterek aktardı. Basın toplantısında iki lider, Güney Pasifik’te Çin’in artan etkisine dikkat çekmesinin dahilinde, Macron, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın 12 Mayıs’ta kararı ne olursa olsun İran ile yeni bir anlaşma yapılması gerektiğini ifade etti. Fakat ‘lezzetli gafı’, siyasi gündemin önüne geçti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;