Macron, Irkçılık Uygulandığını Kabul Etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmaneul Macron, ülkesinde yaşanan polis şiddetinin orantısız olduğunu ve Fransız toplumunda ırkçılık olduğunu kabul etti.

05.12.2020-01:04 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-01:58) Macron, Irkçılık Uygulandığını Kabul Etti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, polis şiddetine ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

23 Kasım'da Paris'in Republique Meydanı'nda barınmaya çalışan sığınmacılara yönelik gerçekleştirilen işlemlerin doğru olduğunu savunan Macron, sığınmacıların tahliye edildikten sonra barınabilecekleri yerlere yerleştirildiğini ifade etti.

'TAHLİYE SIRASINDA BAZI POLİSLER HATALI DAVRANDI'

Polisin topluma örnek olması gerektiğini ifade eden Macron, gerçekleştirilen tahliye işlemi sırasında bazı polislerin hatalı davranışlarda bulunduğunu ve bunun gerekçesi olamayacağını söyledi.

'FRANSA'DA IRKÇILIK VAR, BU BİR GERÇEK!

Ülkesinde ırkçılık olduğunu kabul eden Macron, iddete başvuran polisler var. Bunun cezalandırılması gerekiyor. Fransa'da toplumda da şiddet ve ırkçılık var. Bu bir gerçek.' ifadesini kullandı.

'GÜVENLİK YASA TASARISI HAKKINDA KONUŞTU'

Paris'te on binlerce insanın sokağa çıkmasına sebep olan Güvenlik yasa tasarısının 24. maddesi hakkında da konuşan Macron, polis ve jandarmanın görüntülerinin çekilebileceğini ve yayımlanacağını belirterek bu maddenin güvenlik güçlerini korumaya yönelik olduğunu belirtti.

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A CEVAP VEREMEDİ'

Le Monde gazetesi muhabirinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macron ile Fransa çok çok tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Temennim odur ki bir an önce Macron belasından Fransa kurtulsun. şeklindeki açıklamasına ilişkin sorusu üzerine 'Kişileri doğrudan hedef alan açıklamalara cevap vermiyorum' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal