Macron Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eleştirisine Sessiz Kaldı

Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haklılık beyan eden eleştirilerine dikkat çeken bir yanıt verdi.

05.12.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-17:00) Macron Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eleştirisine Sessiz Kaldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanul Macron'un İslamafobik tavrı Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinde tepki görüyor. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefi olan Macron kendine yöneltilen eleştirilere karşı dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Macron ile Fransa çok çok tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Temennim odur ki bir an önce Macron belasından Fransa kurtulsun." demişti.

MACRON'UN TAVRI NE OLDU?

Macron'a gazeteciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu eleştirisini hatırlatarak ne yanıt verdiği soruldu. Bunun üzerine Fransa Cumhurbaşkanı, ''Kişileri doğrudan hedef alan açıklamalara cevap vermiyorum.'' dedi.

Hz. Muhammed'in ahlaksız bir biçimde karikatürize edilmesine 'ifade özgürlüğü' diyen Macron bu açıklamasını yineleyerek ''Yakın dönemde bizim kadar ifade özgürlüğünü savunan ülke olmadı.'' dedi.

Charlie Hedbo'nun Hz. Muhammed'i ahlaksız şekillerde karikatürize etmesini onaylayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kendisiyle ters düşerek ''Fransa'nın İslam'la sorunu yok. Fransa'nın İslam'la uzun ilişki bulunuyor. Kur'an'ı ilk tercüme eden ülkelerdeniz.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal