Macaristan Nüfusunu Arttırmak İçin 191 Bin TL Hibe Veriyor

Avrupa Birliği’nin nüfus olarak orta büyüklükteki ülkeleri arasında yer alan Macaristan, nüfusunu arttırabilmek amacıyla kesenin ağzını genişletti.

04.08.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 04.08.2019-14:56) Macaristan Nüfusunu Arttırmak İçin 191 Bin TL Hibe Veriyor

Mültecileri ülkesinde istemeyen ve bu konuda başta Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerden yoğun eleştiri alan Macaristan, azalan nüfusunu attırmanın çözümü olarak 3 çocuk yapan Macar ailelere 10 milyon forint (yaklaşık 31 bin euro) destek verme kararı aldı. Macar hükümeti, evli çiftlere üç çocuğu varsa geri ödemeleri gerekmeyen yaklaşık 31 bin euro (191 bin TL) geri ödemesiz kredi veriyor.

TAHAMMÜL EDEMEDİLER

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, genç nüfusun Macaristan'ı terk ederek daha fazla para kazanılan Batı Avrupa ülkelerine (Almanya, İngiltere, Avusturya, İsviçre, İtalya, Hollanda, Belçika, Fransa, İrlanda) göçenlerin yüzünden ülke nüfusunun 10 milyonun altına düşmesine daha fazla tahammül edemeyince yeni kararlar almak zorunda kaldı.

YENİ KANUNLA BERABER ÜMİTLER YEŞERDİ 

Macaristan'da doğum oranlarının ölüm oranlarının yıllık bazda 40 bin kişi geride kalması ve genç nüfusun Batı Avrupa ülkelerine göçmesini önlemenin yanı sıra, evli çiftlerin en az 3 çocuk sahibi olmasının teşvik etmeye giden Orban hükümeti, yeni kanunun yürürlüğe girmesiyle oldukça ümitli.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal