Lübnan'ın Hiroshima'sı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama gerçekleşti. Lübnan'ın iç güvenlikten sorumlu kurumunun genel müdürü Abbas İbrahim, patlamanın limanda "son derece patlayıcı" maddelerin tutulduğu bir bölgede gerçekleştiğini ifade etti.

04.08.2020-23:47 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-23:22) Lübnan'ın Hiroshima'sı

Lübnan merkezli Mayadeen televizyonu, ülkenin gümrük yetkililerine dayanarak, "tonlarca nitratın" patladığını ifade etti.

Lübnan Salık Bakanı Hamad Hassan patlamada ilk belirlemelere göre 50'den fazla kişinin öldüğünü, 2 bin 500 kişinin yaralandığını ifade etti.

Eski BBC muhabiri, TV sunucusu Emilia Papadopoulos patlamayı, Beyrut'a 240 kilometre uzakta yer alan Kıbrıs'ın Limasol kentinde hissettiklerini, evlerin pencerelerinin titrediğini belirtti.

BBC muhabiri Rami Ruhayem, 10 kilometre uzaklıkta deprem gibi hissedildiğini söylediği patlama anı için "Hayatımda bu kadar yüksek bir ses duymadım" dedi.

ESKİ BAŞBAKAN HARRARİ'NİN EVİNDE BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Nedeni henüz kesin olarak belirlenemeyen patlamayla birlikte çevredeki binalarda da hasar oluştu. Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, çok sayıda kişi de yaralandı.

EN AZ 70 ÖLÜ, YAKLAŞIK 3 BİN YARALI

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamada ölenlerin sayısının 63'e ulaştığını, yaklaşık 3 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edildi.

Al Jazeera kanalına konuşan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, 7 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini ve onlarcasının yaralandığını bildirdi.

LÜBNAN VALİSİ HİROŞİMA BENZERİ FELAKET DEDİ

Öte yandan Beyrut Valisi Mervan Abbud, olay yerinde incelemelerde bulundu Abbud, burada yaptığı açıklamada, Beyrut'un felaket bölgesi haline geldiğini ve hasarın yüksek olduğunu belirtti.

Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti.

KETAİB PARTİSİ GENEL SEKRETERİ ÖLDÜ

Bu arada Hristiyan Ketaib Partisi Genel Sekreteri Nizar Necaryan patlamada hayatını kaybetti.

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen İsrailli yetkililer, yerel basına yaptıkları açıklamalarda, Tel Aviv'in Beyrut'taki patlamayla bir ilgisi olmadığını öne sürdü.

Söz konusu yetkililer, İsrail'in olayla bağlantısını reddederek, patlamanın kaza olabileceğini ifade etti.

Lübnan medyası, patlamanın ardından moloz altında kalmış insanların görüntülerini yayımladı.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Kardeş Lübnan halkının ve Beyrutluların yanındayız. Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileriz. Enkaz altında kalanların sağ salim kurtulmasını diliyoruz. Lübnan'ın kardeşi Türkiye bu zor günde kardeşlerinin yanındadır."

ESKİ LÜBNAN BAŞBAKANI HARRARİ'DEN YARDIM ÇAĞRISI

Eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri, yaşananlara ilişkin Twitter üzerinden açıklamada bulunarak "Beyrut'u vuran fırtına yürek parçalayıcı ve herkesi, kendi halkına yardım etmeye davet ediyorum" dedi.

Hariri, "Kayıpların ölçeği tarif edilemeyecek kadar büyük" ifadelerini kullandı.

LÜBNAN BAŞBAKANI: SORUMLULAR HESAP VERECEK

Lübnan Başbakanı Hasan Diab, yaptığı açıklamada "Lübnan'da bugün yaşanan felaketin sorumlularından hesap sorulacak" diye konuştu.

TÜRK VATANDAŞLAR YARALANDI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada, 2 Türk vatandaşının hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

LÜBNAN DSÖ VE KATAR'DAN TIBBİ YARDIM İSTEDİ

Lübnan Sağlık Bakanlığı Hamad Hasan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Katar’dan Beyrut’taki patlamada yaralananlar için tıbbi yardım sağlanmasını istediklerini açıkladı.

Hasan, "Yardım uçağının ulaştırılması için Dünya Sağlık Örgütü ve sahra hastanelerinin açılması için Katar ile iletişim halindeyiz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LÜBNAN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile telefon görüşmesinde bulundu.

Erdoğan Mişel Avn ile görüşmesinde, Beyrut'ta meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal