Lübnan'daki Şii Alimlerden Tufeyli'den İdlib'deki Katliamlara Tepki!

Lübnan'daki Şii alimlerden Tufeyli, "Suriye'de İdlib halkına saldıran ve çocuklarını öldüren kimse, Kerbela'da (Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti) İmam Hüseyin'in çocuklarını öldürenle ortaktır." dedi.

07.03.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-16:59) Lübnan'daki Şii Alimlerden Tufeyli'den İdlib'deki Katliamlara Tepki!
Lübnan'daki Şii alimlerden Hizbullah örgütünün ilk genel sekreteri Şeyh Subhi Tufeyli, "Suriye'de İdlib halkına saldıran ve çocuklarını öldüren kimse, Kerbela'da (Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti) İmam Hüseyin'in çocuklarını öldürenle ortaktır." açıklamasını yaptı.

Tufeyli önceki gün cuma hutbesinde, İslam hukukuna göre İdlib'de savaşın haram olduğunu işaret ederek "Suriye'de İdlib halkına saldıran ve çocuklarını öldüren kimse, Kerbela'da (Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti) İmam Hüseyin'in çocuklarını öldürenle ortaktır." cümlelerine yer verdi.

Hizbullah unsurlarına çağrıda bulunan Tufeyli, "İdlib'e giden kişi, haçlı seferi ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in hizmetinde savaşıp dünya ve ahiretini kaybediyor. İdlib'de savaşın İslam'ın çıkarına olduğunu söyleyen (Hizbullah) aldatıcı ve yalancıdır." diye konuştu. Ayrıca Tüfeyli, Türkiye'nin, İdlib savaşına katılma gerekçesinin kendi sınırlarını koruma olduğunu işaret etti.
"İran, Suriye'ye bazı köy ve türbeleri koruma yalanıyla müdahil oldu ancak asıl amacının 'zalim ve bozguncu bir rejimi koruma' olduğunu söylemeye cesaret edemedi" diye konuşan Tufeyli, Suriye halkının İran'a, "köy ve türbeleri biz koruruz, içişlerimize müdahil olmayın ve tarafsız kalın" isteğine rağmen İran'ın buraya müdahale ettiğini aktardı.

ŞEYH SUBHİ TUFEYLİ KİMDİR?

Merkezi Lübnan olan Hizbullah örgütünün kurucularından ve ilk genel sekreteri olan Şii din alimi Şeyh Tufeyli, 1988 yılında İsrail ve ABD'nin yaptığı tahmin edilen bir suikastten kurtulmasıyla dikkat çekmişti.

Tufeyli, Lübnan'da 1992'de Hizbullah'ın genel seçimde bulunmasına yönelik bir tartışmanın çıkmasının ardından örgütle yollarını ayırma kararı almıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal