Lübnan'da Göstericilerden Protestolara Devam Çağrısı!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta göstericiler genel grevin sürdürülmesi, yolların kapatılması ve meydanların doldurulması çağrısında bulundu.

21.10.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-09:31)

Lübnan'da hükümetin bilhassa sosyal iletişim ağı WhatsApp gibi uygulamalardan vergi alınması kararı üzerine perşembe günü eylem yapmaya başlayan Lübnanlılar, gösterilerin yoğun bir şekilde devam ettirilmesini talep etti.

Meydanlarda tepkilerini gösteren göstericiler, hükümetin istifasının haricinde genel grevlerin devam ettirilmesi ve yolların kapatılarak meydanların doldurulması için çağrıları yapıyor.

Sosyal medya hesaplarından, bazı firmaların personellerine grevlere dahil olmamaları için baskı yaptığına dair haberlerin gündeme gelmesi halkın büyük tepkisine sebep oldu.

İletişim Bakanı Muhammed Şukayr'ın, zam kararından vazgeçildiğini duyurmasına rağmen protestocular meydanlarda kalmayı devam ettirdi. Barışçıl gösterilerde Lübnanlılar, hükümetin yolsuzluk ve işsizlikle mücadele etmediğini, gelirlerin doğru şekilde harcanmadığını iddia ediyor.

Beyrut merkez ve 6 farklı noktada toplanan göstericilerin toplam sayısının 1 milyon 700 bini bulduğu açıklanıyor.

Krizin çözümü için yoğun çaba gösteren Başbakan Saad el-Hariri, küçültülmüş bakanlar kurulu toplantısında yeni ekonomik paket sundu. Bakanlar kurulunda tartışılan pakete karşı çıkan hükümet ortaklarından Dürzi İlerlemeci Sosyalist Partisinin lideri Velid Canbolat, aralarında Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in de bulunduğu bazı bakanların istifasını talep etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal